Basketbal: Čajky sa chcú pobiť o víťazstvo v CEWL

Piešťanské Čajky čaká už počas nasledujúceho víkendu 11.-12. marca ďalší z vrcholov sezóny. Basketbalistky z kúpeľného mesta sa predstavia na finálovom turnaji Central Europe Women League v Brne, kde sa pobijú o celkové víťazstvo.

Vo Final Four CEWL sa predstavia tímy KPBrno, Flying Foxes Viedeň, Piešťanské Čajky a SBŠ Ostrava. Práve s posledným menovaným celkom sa Čajky pobijú o postup do finále. Pôvodne však mali hrať s nemeckým tímom Eisvogel Freiburg. Ten však kvôli problémom s presunutím zápasu v domácej súťaži odriekol účasť na Final Four a nahradil ho práve celok z Ostravy.

Čajky po odohratí nadstavbovej časti v extralige všetko sústreďujú práve na Final Four CEWL, kde by sa rady pobili o celkové víťazstvo. Nečaká ich však nič jednoduché.

Tréner Čajok Martin Pospíšil je stotožnený, že jeho tím patrí k favoritom na víťazstvo, zároveň si je však vedomý aj sily ďalších účastníkov: „Sme radi, že sme zvládli svoju povinnosť a postúpili do Final Four. V Brne nás čakajú tímy, ktoré disponujú zaujímavou kvalitou a je pre nás veľkou výzvou konfrontovať sa s nimi. Na turnaji sa maximálne sústredíme na prvý zápas, ktorý je našim cieľom zvládnuť. Za favorita celého turnaja považujeme domáce KP Brno, ale my tiež máme svoju kvalitu a tú chceme ukázať. Určite nedarujeme nikomu nič zadarmo a uvidíme načo to bude stačiť.“

Medzi hráčkami už nastala zdravá nervozita, no všetky Čajky sa už na Final Four tešia a sú odhodlané pobiť sa víťazstvo. „Final Four CEWL je jedným z vrcholov našej sezóny a takou generálkou pred play-off v slovenskej extralige. Bude veľmi náročné uspieť, všetci účastníci majú kvalitné tímy, no do Brna ideme s jasným cieľom. Spravíme všetko preto, aby sa nám podarilo získať druhú trofej v tejto sezóne,“ povedala kapitánka Čajok Sabína Oroszová.

Final Four CEWL sa uskutoční v Městskej hale míčových sportú na Vodovej ulici v Brne – Královo poli.

Program finálového turnaja:

Sobota 11.3.2017

15:00 Piešťanské Čajky – SBŠ Ostrava

17.30 Flying Foxes Viedeň – KP Brno

Nedeľa 12.3.2017

14:00 zápas o tretie miesto

16:30 finále

Zdroj: piestanskecajky.sk Foto: Martin Palkovič