Basketbal: Čajky s Ružomberkom prehrali, semifinálová séria sa predĺži

Piešťanské Čajky v treťom semifinálovom zápase prehrali proti MBK Ružomberok po predĺžení 74:78. Čajky vybojovali predĺženie tri sekundy pred koncom, keď M. Páleníková dala „trojku“ a vyrovnala tak na 63:63. V predĺžení boli však efektívnejšie Ružomberčanky a svojou výhrou na piešťanskej palubovke znížili vedenie Čajok na 2:1 na zápasy. Ďalší duel sa odohrá v stredu 25. marca o 17.00 h v Ružomberku.

V úvode zápasu mali Čajky mierne navrch, no Ružomberok dokázal svojou aktivitou držať tempo s domácimi. Prvú štvrtinu vyhrali hráčky z Piešťan o štyri body – 22:18. Začiatok druhej štvrtiny odohrali basketbalistky Čajok dobre a vytvorili si bodový odstup – 30:22. V druhej polovici štvrtiny začali svoje útoky využívať hostky a cez polčas bolo skóre vyrovnané 36:36.

Tretiu časť mali prevahu na palubovke hráčky MBK a ujali sa vedenia (43:44). Do konca štvrtiny ešte svoj náskok zvýšili a viedli o 6 bodov – 52:58. V závere zápasu sa zadarilo Piešťanským Čajkám a tri sekundy pred koncom vyrovnala na 66:66 Marta Páleníková. Nasledovalo predĺženie, v ktorom boli Čajky oslabené o vyfaulovanú Bartoňovú a následne si musela povinne striedať aj Krč-Turbová.

Z Čajok sa darilo domácej Stehlíkovej, ktorá zaznamenala okrem 10 bodov aj 13 doskokov. Bodovo sa presadzovali Tatham (22) , Krč-Turbová a M. Páleníková (po 11). Ružomberčanky využili prvé momenty predĺženia a strelili Čajkám 4 body po sebe. Na konci predĺženia si už tím MBK ubránil 4-bodový rozdiel a vyhal 78:74.

Ďalšie stretnutie semifinálovej série Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok sa odohrá v stredu 25. marca o 17.00 hod v Ružomberku. Víťaz tejto série sa postaví vo finále proti Good Angels Košice, ktoré porazili v semifinále Spišskú Novú Ves.

„Gratulujem Ružomberku k víťazstvu. Dnes naša obrana nepracovala dostatočne koncentrovane, čo súper dokázal využiť. Potrebujeme sa teraz dobre pripraviť na ďalší zápas série,“ povedal tréner Čajok M. Pospíšil.

„V predĺžení sa MBK darilo skórovať zo situácií jedna-na-jedna a my sme si pod tlakom nedokázali vytvoriť v útoku čisté pozície. Takéto je play-off a je to 2:1, takže ideme ďalej a náš cieľ zostáva rovnaký,“ konštatovala Marta Páleníková.

Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok 74:78 (pp)

Text a foto: Martin Sarvaš/piestanskecajky.sk

Inzercia