Basketbal: Čajky s euroligovým Gyorom dlho držali krok, napokon prehrali 66:77

Basketbalistky Piešťanských Čajok odohrali v nedeľu ďalší prípravný zápas, keď sa predstavili na palubovke účastníka Euroligy CMB Cargo-Uni Gyor z Maďarska. Čajky so svojimi súperkami dlho držali krok, no napokon im podľahli 66:77.

Piešťanské Čajky nabudené dvomi víťazstvami proti BK Handicap Brno chceli uspieť aj proti kvalitnejším súperkám, ktoré budú v nasledujúcej sezóne pôsobiť v základnej skupine Euroligy. V drese Gyoru sa predstavila aj bývalý hráčka Piešťanských Čajok Marta Páleníková, i ďalšia slovenská reprezentantka Žofia Hruščáková.

V od začiatku vyrovnanom stretnutí Čajky so svojimi protivníčkami dlho držali krok. Výbornú mali Piešťanky najmä druhú a prvú polovicu tretej štvrtiny, kedy hrali aktívnejšie ako svoje súperky a dokonca vyhrávali 49:44. Domáce hráčky však následne začali potvrdzovať svoju kvalitu a začali byť efektívnejšie v zakončení. Maďarský celok si dokázal vytvoriť dostatočný odstup, z ktorého sa nakoniec zrodilo ich víťazstvo 66:77. V zápase sa skvelým výkonom prezentovala Terézia Páleníková, ktorá proti tímu, kde pôsobí jej sestra Marta zaznamenala 21 bodov.

Piešťanské basketbalistky odohrajú počas tohto týždňa prípravný zápas na domácej palubovke Diplomat arény, keď v piatok o 18:00 h privítajú ďalší maďarský euroligový tím Uniqa Šopron.

CMB Cargo-Uni Gyor – Piešťanské Čajky 77:66 (24:15, 12:21, 16:15, 25:15)

Zostava/body Čajok: T. Páleníková 21, Oliver 3, Handy 2, Brown 11, Oroszová 12 (Dudášová 2, Mikulášiková 2, Horvátová 5, Slamová 8).

Zdroj: piestanskecajky.sk