Basketbal: Čajky recept na Good Angels ani doma nenašli

Hráčky Good Angels Košice zvíťazili v druhom finálovom zápase extraligy basketbalistiek na palubovke Piešťanských Čajok 74:61 a ujali sa vedenia v sérii 2:0. Čajky hrali s hráčkami z Košíc omnoho vyrovnanejšiu partiu ako v prvom zápase. Košičanky majú v rukách finálový mečbal a už v stredu môžu rozhodnúť o svojom dvanástom titule.

Do zápasu vstúpili lepšie basketbalistky Good Angels, ktoré si vytvorili vedenie po niekoľkých chybách Čajok – 0:12. Čajky sa však dokázali vrátiť do zápasu a ešte do konca prvej štvrtiny stihli znížiť zo 6:18 na 15:18. Prvú štvrtinu napokon vyhrali Košičanky 22:16. Domáce si udržovali malý náskok Košíc celú druhú štvrtinu, ale nezvládli jej záver. Ešte v 18. minúte prehrávali iba o sedem bodov, ale súperky využili výškovú prevahu pod košom a svoj náskok do konca prvého polčasu zvýšili na rozdiel 11 bodov.

Po polčase boli výrazne lepšie favoritky z Košíc. Často sa presadzovala Langhorneová, ktorú mali Čajky problém ubrániť. Košičanky zlepšili obranu a domácim hráčkam sa strelecky nedarilo. V tretej štvrtine nastrieľali súperkám iba 10 bodov. Po tretej štvrtine viedol tím Good Angels 62:42. Čajky boli neskôr oslabené o kapitánku Krč-Turbovú, ktorá sa vyfaulovala. V tretej štvrtine nehrala ani Stehlíková, ktorá mala na konte už štyri fauly a tréner ju šetril na štvrtú časť duelu.

Piešťanské Čajky sa však ešte nevzdávali a podarilo sa im dokoca zníťiť na rozdiel dvadsiatich bodov na deväť. Potom však už Košičanky viac toho nedovolili a koncentrovanou hrou napokon udržali náskok a napokon zvíťazili 74:61. Good Angels vedú 2:0 vo finálovej sérii a tretí zápas hrajú v stredu na domácej palubovke.

Piešťanské Čajky – Good Angels Košice 61:74 (16:22, 32:43, 42:62)

Text a foto: Martin Sarvaš/piestanskecajky.sk