Basketbal: Čajky prípravný zápas prehrali, chystajú sa na odvetu

Basketbalistky Piešťanských Čajok v stredu odohrali svoj prvý prípravný zápas na sezónu 2017/2018. V Šoprone sa postavili proti euroligistkám a niekoľkonásobným majsterkám Maďarska. Z veľkej časti obmenený tím Čajok v prvom prípravnom stretnutí na víťazstvo nedosiahol a domáce hráčky vyhrali 61:52.

Piešťanské Čajky nastúpili do zápasu s desiatimi hráčkami, z čoho až sedem v Čajkách debutovalo.

Tréner M. Pospíšil ešte nemohol využiť Jennu Smith, ktorá v stredu ešte len priletela a zo zranenia stále sa zotavujúcu Rebeku Mikulášikovú. Okrem prvej štvrtiny bolo stretnutie viac-menej vyrovnané a na oboch družstvách bolo vidieť, že sa ešte len zohrávajú.

Z Piešťanských Čajok sa najvýraznejšie presadila Angelika Slamová, ktorá nazbierala 21 bodov. Slovenská reprezentantka, ktorá bude v Piešťanoch pôsobiť druhú sezónu zhodnotila prvé prípravné stretnutie nasledovne: „Bol to náš prvý zápas a hlavne v začiatku sme pociťovali nervozitu, ktorá bola viditeľná najmä v útoku. Postupne sme sa oťukali a boli momenty, v ktorých sme ukázali basketbal, ktorým sa chceme prezentovať. Najviac ma tešila kolektívna obrana a aj za nepriaznivého stavu sme sa stále držali v zápase. Pevne verím, že v sobotnom domácom stretnutí podáme lepší výkon,“ zhodnotila stredajšie stretnutie A. Slamová.

Šopron Basket – Piešťanské Čajky 61:52 (24:9, 13:16, 13:16, 11:11)

Šopron Basket: Fegyverneky 4, Salvadores 8, Crvendakic 3, Milovanovic 9, Jovanovic 19 (Weninger 7, Határ 4, Dubei 4, Czukor 3, D. Böröndy , Bakó)

Piešťanské Čajky: Slamová 21, Páleniková 5, Bartáková 3, Podrug 8, Jakubcová 2 (Letková 5, Dudášová 4, Kašpárková 2, Boyd 2, Gajdošová)

TH: 16/13 – 7/3. Trojky: 4 – 3. Fauly: 20 – 16.

Piešťanské Čajky už v sobotu o 18:00 hod privítajú maďarský tím Šopron Basket na domácej palubovke. Pôjde o prvé domáce stretnutie od konca minulej sezóny.

Zdroj: piestanskecajky.sk Archívne foto: Laco Duračka