Basketbal: Čajky pricestovali do Toruňu odhodlané pobiť sa víťazstvo

Piešťanské Čajky dnes odohrajú jeden z najdôležitejších zápasov v D-skupine Európskeho pohára FIBA, keď sa o 19:00 predstavia na palubovke poľského tímu Energa Toruň. Basketbalistky pricestovali do Poľska včera podvečer po takmer deväťhodinovej ceste autobusom odhodlané uspieť a priblížiť sa postupu do vyraďovacej časti Eurocupu.

Basketbalistky z kúpeľného mesta majú na svojom konte zatiaľ v D-skupine Eurocupu dve víťazstvá a dve prehry. Stále tak majú veľmi dobrú šancu na postup zo skupiny. Čajky s Toruňom zvládli domáci zápas, keď  18. októbra vyhrali 77:73. Práve ďalšie víťazstvo nad poľským celkom by im mohlo vytúžený postup priblížiť.

„Chceme jednoznačne odviesť maximum, bojovať v každej jednej situácii, o každý doskok, o každú loptu a samozrejme ukázať tímový charakter. To je náš hlavný cieľ. Keď sa nám ho podarí splniť budeme spokojní,“ povedal pred stredajším stretnutím tréner Čajok Martin Pospíšil.

Piešťanské Čajky pricestovali do Poľska len s desiatimi hráčkami. Do Toruňu nevycestovala Rebeka Mikulášiková, ktorej návrat na palubovky sa už blíži a ani Kateřina Zohnová, ktorú v posledných týždňoch trápilo zranenie kolena. „Rebeka aj Katka sú kvalitné hráčky dôležité pre náš herný koncept. My ale máme ďalších desať, ktoré majú kvalitu a sú pripravené pobiť sa o dobrý výsledok a zastúpiť aj zranené spoluhráčky,“ uviedol kouč Piešťan.

Stretnutie sa uskutoční v krásnej multifunkčnej hale, kde hrávajú domáce basketbalistky dôležité stretnutia. Špecifikom domovského stánku basketbalistiek Toruni je, že ihrisko sa nachádza uprostred atletického bežeckého oválu a tribúny od ihriska viac vzdialené, čo môže robiť mierne problémy v priestorovej orientácii. Aj preto nechali tréneri stiahnuť v Diplomat aréne tribúny, aby si hráčky v predzápasových tréningoch na väčší priestor, ako tak zvykli.

„V Toruni je krásna hala, ale my musíme byť koncentrovaní na náš herný výkon. Určite nebudeme hľadať výhovorky v hale, košoch alebo poprípade v rozhodcoch. Chceme ísť svojou cestou bez výhovoriek,“ zakončil M. Pospíšil.

Zdroj: piestanskecajky.sk Foto: Martin Palkovič