Basketbal: Čajky prevalcovali Ružomberok

Dohrávka 5. kola Niké Extraligy žien priniesla Piešťanským Čajkám cenné víťazstvo, v domácom prostredí jednoznačne triumfovali nad úradujúcim majstrom z Ružomberka a v tabuľke si udržali druhé miesto.

Domáce basketbalistky mali v stredu 23. februára solídny vstup do zápasu, ale ich súperky sa držali na dostrel, od úvodu išlo o vyrovnanú partiu. Po prvej štvrtine viedli Piešťanské Čajky 16:15 a v nasledujúcich minútach robili minimum chýb. Aj vďaka tomu si vypracovali dvojciferný náskok.

V druhom polčase Piešťanky taktiež kontrolovali priebeh zápasu a pred poslednou desaťminútovkou viedli 51:33. Cenné víťazstvo im už Ružomberčanky nedokázali prekaziť.

Premiéru si v drese Piešťanských Čajok odkrútila aj nová posila Alica Moravčíková a takmer po piatich mesiacoch sa po ťažkej zlomenine predkolenia do zostavy vrátila aj česká rozohrávačka Gabriela Andělová.

„Myslím si, že celý zápas sa rozhodol v druhej štvrtine, kde sme si v podstate dokázali vytvoriť pohodlný náskok. Aj keď sme celý druhý polčas prehrali, tak sme si to ukontrolovali. Nebolo to však úplne jednoduché, Ružomberok má svoju kvalitu a skúsené hráčky, ktoré vedia hrať. Majú za sebou mnoho ťažkých zápasov v Eurocupe, takže z tohto pohľadu ma to teší. Netreba z toho robiť nejakú veľkú slávu, boli oslabené o dve kľúčové hráčky a bolo to vidieť. Oba tímy si prešli koronavírusom, čiže zápas bol taký. Chvalabohu, vyhrali sme a ja gratulujem dievčatám,“ zhodnotil Peter Jankovič, tréner Piešťanských Čajok.

Niké Extraliga žien – o 1. – 4. miesto – 5. kolo: Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok 69:54 (16:15, 24:4, 11:14, 18:21)

Zdroj: piestanskecajky.sk 

Foto: Laco Duračka