Basketbal: Čajky prehrali v Ružomberku, Banskú Bystricu doma vysoko zdolali

Zápas dvoch doposiaľ neporazených tímov ženskej basketbalovej extraligy vyznel v prvom polčase lepšie pre domáce Ružomberčanky. Napriek tomu, že hosťujúcim Piešťanským Čajkám sa v druhej polovici darilo, celkový výsledok bol pre ne nepriaznivý. MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky 58:48.

„Suverénny vstup Ružomberka do zápasu. Ukázali, prečo hrajú v tejto sezóne zatiaľ veľmi dobre, či už v extralige, alebo Eurocupe. Nevedeli sme na to zareagovať, boli sme zakríknutí. Myslím si však, že v druhom polčase sme ukázali niečo viac, teší ma aspoň to, že sme sa vrátili späť do hry a neprehrali sme obrovským rozdielom. Všetka česť dievčatám, že bojovali až do konca, ale, aj tak, spokojnosť tam nie je,” zhodnotil Peter Jankovič, tréner Piešťanských Čajok.

Hneď na druhý deň, v nedeľu 21. augusta, privítali piešťanské basketbalistky v Diplomat aréne posledný tím tabuľky najvyššej ženskej súťaže. Tentoraz sa tešili z víťazstva. Piešťanské Čajky – BK ŠK UMB Banská Bystrica 96:34.
„Mali sme v nohách ťažký zápas s Ružomberkom a som rád, že sme mohli rozložiť minutáž medzi všetkých dvanásť hráčok, ktoré boli nominované na zápas,“ povedal P. Jankovič po zápase.

Najbližšie sa Piešťanské Čajky predstavia v sobotu 27. novembra v Poprade.

Zdroj: piestanskecajky.sk

Foto: Laco Duračka