Basketbal: Čajky pred turnajom Východoeurópskej ligy s hráčskou zmenou

Nabitý program Piešťanských Čajok pokračuje aj naďalej. Už tento týždeň sa v Diplomat aréne uskutoční prvý turnaj B-skupiny Východoeurópskej ligy EEWBL, kde sa okrem domácich Čajok predstavia tímy Astana Tigers (Kazachstan), Tsmoki Minsk (Bielorusko) a Hoptrans Sirenos (Litva). Piešťanské basketbalistky si tak odbijú premiéru v tejto súťaži na domácej palubovke.

Krátko pred turnajom nasala v kádri zmena a hneď v úvode sezóny sa vedenie piešťanského klubu odhodlalo k ráznemu kroku a dohodlo sa na ukončení spolupráce s americkou legionárkou Asiou Boyd.

„S Asiou sme sa rozhodli predčasne ukončiť zmluvu, nakoľko nenaplnila naše očakávania, ktoré sme do nej vkladali,“ vyjadrila sa generálna manažérka klubu Bronislava Borovičková.

Novou posilou Čajok sa stala skúsená česká basketbalistka Kateřina Zohnová. „Vďaka dobrým vzťahom a kontaktom, sme mali informácie o Katke Zohnovej, ktorá práve nemala pôsobisko. Po odsúhlasení vedenia klubu s trénerom sme sa rozhodli túto skúsenú hráčku angažovať. Som veľmi rada, že sa nám podarilo rýchlo dohodnúť, a že je trénerom už k dispozícii. Veríme, že  pomôže družstvu svojimi skúsenosťami a bude platnou hráčkou Piešťanských Čajok,“ povedala na margo novej posily Bronislava Borovičková.

Kateřina Zohnová má 32-rokov a 180 centimetrov. S českou reprezentáciou sa predstavila aj na olympijských hrách v Londýne 2012. S číslom 25 ju v tíme Čajok uvidíme aj na nadchádzajúcom turnaji Východoeurópskej ligy EEWBL v Diplomat aréne.

Východoeurópska liga nebude jednoduchá

Druhý ročník Východoeurópskej EEWBL je už aj s účasťou Piešťanských Čajok, pre ktoré je účinkovanie v tejto rýchlo rozvíjajúcej sa súťaži vítanou medzinárodnou konfrontáciou. V B-skupine si zmerajú sily turnajovým spôsobom s TTT Riga (Lot.), Dinamo Moskva (Rus.), Astana Tigers (Kazach.), Cmoki Minsk (Biel.), Hoptrans Sirenos (Lit.), Udominate Basket (Švéd.) a Samsun Canik (Tur.). Systém súťaže pozostáva z troch turnajov a následného play-off.

„Nebude to vôbec jednoduchá súťaž a sme radi, že môžeme byť jej súčasťou. Prihlásili sa do nej viaceré kvalitné tímy, súťaž nabrala na atraktivite a bude to zaujímavá previerka. Silu súperov zatiaľ nepoznáme, v tomto je to úplne otázne. Prvý turnaj máme doma a možno už ten naznačí, kde môžeme smerovať,“ vyjadril sa tréner Martin Pospíšil.

Čajky, ako nováčik súťaže, majú navyše možnosť organizovať prvý turnaj v piešťanskej Diplomat aréne. Od štvrtka do soboty sa tak v kúpeľnom meste predstaví kazašský celok Astana Tigers, bieloruský Tsmoki Minsk a tím s litovského Kaunasu Hoptrans Sirenos.

V predaji budú denné vstupenky (dva zápasy) v hodnote 4 eurá, ktoré sa budú predávať vždy hodinu pred začiatkom zápasu.

Rozpis zápasov 1. turnaja EEWBL v Diplomat aréne:

05.10.2017 (štvrtok)

16:00 Tsmoki Minsk – Hoptrans Sirenos

18:30 Piešťanské Čajky – Astana Tigers

06.10.2017 (piatok)

14:00 Tsmoki Minsk – Astana Tigers

16:30 Hoptrans Sirenos – Piešťanské Čajky

07.10.2017 (sobota)

10:00 Astana Tigers – Hoptrans Sirenos

12:30 Piešťanské Čajky – Tsmoki Minsk

Text: Tlačová správa/Piešťanské Čajky Foto: Laco Duračka