Basketbal: Čajky postúpili Final Four CEWL

Piešťanské Čajky vyhrali aj štvrtý zápas v Central Europe Women League, keď v stredu zvíťazili na palubovke českých extraligistiek SBŠ Ostrava 74:62. Piešťanky si tak zaistili účasť na záverečnom turnaji Final Four, ktorý sa uskutoční 11. a 12. marca. Miesto konania zatiaľ ešte nie je známe.

Nedávne víťazky Slovenského pohára sa po viac než týždňovej zápasovej prestávke vrátili do súťažného kolotoča a výpadok zo zápasového rytmu bol na Čajkách poznať.  Čajky rozhodne nepodali optimálny výkon, Ostravou sa potrápili keď ešte v polčase bol stav nerozhodný 35:35.

Piešťanky po prestávke zabrali a zlepšenou hrou sa odtrhli na rozdiel desiatich bodov. Najvyšší  náskok mali Čajky v 34. min 65:50. Žiadnu drámu už v závere piešťanské  basketbalistky nedovolili a po víťazstve 74:62 sa môžu tešiť z postupu do Final Four CEWL.

„Zápas neprebiehal úplne podľa našich predstav, ale sme radi že pre nás skončil víťazne a že nám to zaručilo miesto vo finálovom turnaji. Desaťdňová zápasová prestávka bola cítiť aj medzi nami na ihrisku a dlhšie nám trvalo, kým sme sa úplne skoncentrovali a prestali robiť zbytočne chyby. V druhom polčase sme sa snažili tlačiť loptu pod kôš, kde sme mali evidentnú výhodu,“ povedala po stretnutí kapitánka Sabína Oroszová.

Už v sobotu čaká Piešťanky extraligový šláger, keď na domácej palubovke Diplomat arény privítajú MBK Ružomberok. Pôjde o posledný zápas základnej časti pred nadstavbou a Čajky v ňom chcú samozrejme uspieť.

„Teraz mame dva dni na to, aby sme zabudli na zápas s Ostravou a úplne sa sústredili na duel s Ružomberkom. Tam nás za podobné chyby budú trestať, a to si nemôžeme dovoliť,“ dodala S.Oroszová, jedna z najlepších hráčok stretnutia, keď zaznamenala 17 bodov a 12 doskokov.

Čajky majú po víťazstve v Ostrave istú účasť vo Final Four CEWL

Najviac bodov Piešťan: Oliverová 20, Oroszová 17 (12 doskokov) , Brownová 15, Handyová 11, Páleníková 2 (Slamová 6, Dudášová, Balážová 3). Tréner: M. Pospíšil.

SBŠ Ostrava: Butts 14, Williams 12, Vojtíková 12, Ebron 3, Kopecká 6 (Kubíčková 6, Smutná 5, Rašková 3, Pavlicová 1, Milotová). Tréner: T. Jány.

TH: 29 /19 – 21/16. Fauly: 20 – 14. Trojky: 5 – 4.

Zdroj: piestanskecajky.sk