Basketbal: Čajky posilní britská reprezentantka Chantelle Handy

Basketbalový klub Piešťanské Čajky má pre sezónu 2016/2017 prvú zahraničnú posilu. Novou hráčkou dvojnásobných vicemajsteriek Slovenska sa stala reprezentantka Veľkej Británie Chantelle Handy, ktorá naposledy pôsobila v maďarskom tíme PINNK Pécs. Skúsená 29-ročná basketbalistka by mala patriť k oporám tímu v nadchádzajúcom ročníku.

„Angličanku Chantelle Handy sme angažovali na post vysokého krídla s ambíciou bodovo sa presadzovať. Podobný typ hráčky sme hľadali na slovenskom trhu, no nepodarilo sa a preto sme siahli práve po tomto výbere. Tréneri hráčku podrobne odskautovali, podarilo sa nám dohodnúť na podmienkach a sme radi, že Chantelle budeme môcť privítať v Piešťanských Čajkách,“ povedala na margo angažovania prvej zahraničnej posily generálna manažérka Bronislava Borovičková.

Pre 188 centimetrov vysokú reprezentantku Veľkej Británie, v drese ktorej štartovala aj na olympijských hrách v Londýne to bude druhé slovenské pôsobenie. V sezóne 2010/2011 nastupovala za MBK Ružomberok.

Vo svojej doterajšej kariére absolvovala pôsobenia napríklad v Turecku, Švédsku, Francúzsku, či Grécku. Skúsenosti má aj s basketbalom v zámorí, keď pôsobila na Marshall University v Západnej Virgínii.

Účastníčka majstrovstiev Európy žien v Maďarsku a Rumunsku sa k piešťanskému tímu pripojí na konci augusta.

„Veľmi sa do Piešťan teším, bude to pre mňa ďalšia nová skúsenosť a už sa neviem  dočkať, kedy sa pripojím k družstvu. Na Slovensku som už v minulosti pôsobila v drese Ružomberka a teším sa na návrat do tejto krajiny. Nadchádzajúca sezóna v Piešťanských Čajkách bude pre mňa veľkou výzvou. V prvom rade bude dôležité, aby sme prešli cez kvalifikáciu Európskeho pohára proti PEAC Pécs a mojimi výkonmi budem chcieť pomôcť tímu, aby sme zabojovali o extraligový titul,“ uviedla Chantelle Handy po podpise zmluvy.

Veľkú dôveru do novej posily vkladá aj tréner piešťanského tímu Martin Pospíšil, ktorý sa na britskú reprezentantku bude spoliehať, ako na jednu z opôr tímu. „Našou snahou bolo vybrať do nášho tímu hráčku, ktorá nám pomôže na pozícii vysokého krídla. Chantelle Handy je hráčkou, ktorá má skúsenosti s Európskym pohárom FIBA, i súťažami najvyššieho rangu. Prezentuje sa tímovým poňatím hry, čim sa presne hodí do nášho herného konceptu. My si od nej sľubujeme, že bude jedným z lídrov tímu a naplno ukáže svoj potenciál.“

Zdroj: piestanskecajky.sk