Basketbal:  Čajky odohrajú prípravné zápasy proti tímom z Euroligy i Európskeho pohára

Príprava basketbalistiek Piešťanských Čajok na sezónu 2016/2017 je v plnom prúde a známe sú už aj mená súperov, s ktorými sa piešťanské basketbalistky stretnú v rámci prípravných zápasov. Čajky pred nadchádzajúcou sezónou preveria aj kvalitné družstvá hrajúce Euroligu, či Európsky pohár FIBA.

Piešťanské Čajky odohrajú celkovo sedem prípravných zápasov. Pred domácimi fanúšikmi v Diplomat aréne sa predstavia dvakrát, keď budú hostiť český celok BK Žabiny Brno, či maďarský euroligový tím Uniqa Šopron.

Vonkajšie prípravné stretnutia odohrajú recipročne v Brne proti BK Žabiny a predstavia sa aj na palubovke ďalšieho maďarského euroligistu CMB CARGO UNI Győr, kde bude nasledujúcej sezóne pôsobiť bývalá Čajka Marta Páleníková.

V závere prípravného obdobia sa piešťanské basketbalistky zúčastnia na kvalitne obsadenom turnaji v Lučenci. Súperiť budú s euroligovými šampiónkami zo sezóny 2014/2015 ZVVZ USK Praha, poľskými účastníčkami Euroligy z Wisly Krakow a maďarským DVTK Miskolc, ktorý bude v nasledujúcej sezóne nastupovať v Európskom pohári FIBA.

Rozpis prípravných zápasov Piešťanských Čajok:

3.9.2016 – Piešťanské Čajky – BK Žabiny Brno (ČR)

7.9.2016 – BK Žabiny Brno (ČR) – Piešťanské Čajky

11.9.2016 CMB CARGO UNI Győr (Maď.) – Piešťanské Čajky

16.9.2016 Piešťanské Čajky – Uniqa Šopron (Maď.)

Memoriál Janka Šufliarskeho – Lučenec

22.9.2016 ZVVZ USK Praha (ČR)- Piešťanské Čajky

23.9.2016 Wisla Krakow (Poľ.) – Piešťanské Čajky

24.9.2016 DVTK Miskolc (Maď) – Piešťanské Čajky

Hracie časy budú dodatočne upresnené.

Zdroj: piestanskecajky.sk