Basketbal: Čajky odhodlané vyrovnať finálovú sériu

Prvý finálový duel Piešťan s Ružomberkom priniesol napínavú drámu do poslednej sekundy, úvodný bod napokon zostal v Koniarni. Teraz sa boj o titul presúva do Diplomat arény s jasným cieľom Čajok, vyrovnať stav série na 1:1. Streda 20. apríla o 16.00 h otvorí ďalšie dejstvo finálovej bitky medzi tradičnými rivalmi.

Sobotňajšie stretnutie poznačila na oboch stranách dlhá zápasová prestávka od rozhodujúceho semifinálového duelu a tiež nízky počet bodov. V dobrej atmosfére, o ktorú sa postarali oba fanúšikovské tábory, to bol doslova boj o každú loptu, doskok. Hráčky Piešťan museli sťahovať manko, tento plán úspešne viackrát v zápase splnili. V koncovke im však opäť chýbal povestný kúsok na to, aby dokonali obrat do úspešného konca. Za stavu 51:53 z ich pohľadu mali posledný útok, ale trojka Jamesovej nepriniesla želanú radosť na lavičke Čajok.

„Babám som po prvom zápase povedal, že sme urobili dobrú robotu. Treba zdvihnúť hlavy a urobiť všetko pre to, aby sme v stredu vyrovnali stav na 1:1. Musíme však krotiť emócie, aby sme si nemysleli, že to príde samo. To určite nie, Ružomberok nám doma nič nenechá na náhodu. Teraz sme v podstate v zložitejšej pozícii, musíme vyhrať, aby sme sa do Ružomberka mohli vrátiť za vyrovnaného stavu. Ideme do toho naplno, aby sme doma vyhrali,“ hovorí pred druhým finálovým zápasom tréner Piešťan Peter Jankovič.

Opäť sa len potvrdilo, že Ružomberok a Piešťany sa veľmi dobre poznajú. Doterajšia bilancia a najmä stretnutia z januára a februára naznačujú ďalšiu vyrovnanú bitku na piešťanskej palubovke. V hre je totiž veľa, prípadná prehra by priniesla Ružomberku postupový mečbal, ktorý by mohol potvrdiť vo svojom domovskom stánku. Preto bude potrebná čo najvýraznejšia podpora fanúšikov Čajok, aby sa tento scenár nenaplnil.

„Určite sa dá hrať s Ružomberkom. Vždy si hovoríme, že ho dokážeme zdolať. V konečnej fáze nám vždy chýba buď šťastie, alebo nejaké drobnosti, ktoré sa nám z našej hry nedaria odstrániť. Budeme viac strieľať, dávať viac košov a posnažíme sa hrať našu hru, ktorá nás zdobí,“ vraví odhodlane rozohrávačka Gabriela Andělová.

Druhý finálový zápas medzi Piešťanskými Čajkami a MBK Ružomberok je na programe v stredu 20. apríla o 16.00 h. Vstupenky budú v predajni v pokladni od 15.00 h, cena lístku je 3€. Zápas bude v priamom prenose vysielať televízia RTVS Šport.

Ďalší program finále Niké extraligy žien (hrá sa na tri víťazné zápasy):
streda 20. apríla o 16:00 h: Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok
sobota 23. apríla o 17.00 h: MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky
prípadný 4. zápas – streda 27. apríla o 18.00 h: Piešťanské Čajky – MBK Ružomberok
prípadný 5. zápas – sobota 30. apríla o 17.00 h: MBK Ružomberok – Piešťanské Čajky

Zdroj: piestanskecajky.sk

Foto: Laco Duračka