Basketbal: Čajky na turnaji v Trutnove aj s novou posilou, fínskou reprezentantkou Veerou Pirttinen

Piešťanské Čajky čaká od nedele do utorka (14. 8.) ďalšia predsezónna previerka, keď sa predstavia na tradične kvalitne obsadenom turnaji O pohár mesta Trutnov. Odohrajú  tri zápasy za tri dni – proti domácemu Trutnovu, Žabinám Brno a poľskému Gorzowu.

Premiéru v drese Piešťanských Čajok si na turnaji v Trutnove odkrúti aj nová posila, fínska reprezentantka Veera Pirttinen, ktorá prišla do Piešťan ako náhrada za dlhodobo zranenú američanku Ke´Shunan James.

24-ročná krídelníčka sa k tímu Piešťanských Čajok pripojila už v piatok a hneď ju s tímom čaká náročný zápasový program. 180-centimetrov vysoká členka ženskej reprezentácie Fínska hrávala v minulej sezóne v domácej súťaži za tím Catz Laapeenranta, kde bola najlepšou hráčkou tímu s priemerom takmer 17 bodov, 5 doskokov a 4 asistencií na zápas.  Mimo svojej rodnej krajiny nejde hrať po prvý raz, už v minulosti hrávala nemeckú bundesligu za Chemnitz a pôsobila aj na Islande v tíme Snaefell.

„Vzhľadom na dlhodobé zranenie Ke´Shunan James sme potrebovali čo najrýchlejšie doplniť káder. Vzhľadom na aktuálne možnosti a krátkosť času sa naskytla príležitosť angažovať fínsku reprezentantku Veeru Pirttinen, ktorá síce väčšinu svojej kariéry hrávala doma vo Fínsku, no so zaujímavými štatistikami. Je to ešte relatívne mladá hráčka, ktorá sa môže posúvať a verím, že do nášho tímu prinesie to, čo od nej očakávame,“ povedal k novej posile Čajok tréner Peter Jankovič.

„Počula som veľa dobrého na tento klub a ľudí, ktorí v ňom pôsobia. Možnosť hrať za Piešťanské Čajky som prijala, ako veľkú výzvu, keďže ide o ambiciózny tím a verím, že sa v ňom budem zlepšovať a takisto pomôžem tímu k dobrým výsledkom. Prvotné dojmy z nového pôsobiska sú veľmi pozitívne a teším sa, keď všetkých spoznám. Čaká nás veľa tvrdej práce, no verím, že budeme mať úspešnú sezónu,“ uviedla po príchode do Piešťan nová posila Veera Pirttinen.

Zdroj: Tlačová správa Piešťanské Čajky