Basketbal: Čajky majú zdravotné problémy, budú hrať kadetky aj asistentka trénera

V extraligovom zápase proti Banskej Bystrici nastúpia za Piešťanské Čajky aj hráčky z prvoligového a kadetského družstva MBK Stará Turá. Stretnutie odohrajú vo štvrtok 10. októbra o 18.00 h v Diplomat aréne.

Piešťanské basketbalistky majú za sebou úspešný vstup do Európskej ženskej basketbalovej EWBL. Na turnaji v Brne cez víkend porazili Dynamo Moskva (63:53) a NIKA Syktyvkar (60:53). Na oba zápasy pritom mohlo nastúpiť len osem hráčok. Príčinou sú zdravotné problémy, ktoré družstvo trápia od začiatku tejto sezóny.

S domácimi Žabinami v nedeľu Piešťanky prehrali vysoko 37:71. Do zápasu však nezasiahla kapitánka Dominika Deptová a počas neho sa zranila kľúčová rozohrávačka Jessica January. V poslednej štvrtine sa vyfaulovali Yasmine Bidikuindila aj Matea Tadić, Čajky preto zápas dohrali iba vo štvorici.

„Mrzí ma, že sme v poslednom zápase nemohli ponúknuť konkurencieschopnejší výkon a divákom lepší basketbalový zážitok. Bolo to však z objektívnych príčin. Čo sa týka celého turnaja, musíme byť pozitívni a vážiť si dve víťazstvá nad ruskými celkami. Dievčatá, ktoré boli zdravotne v poriadku a mohli nastúpiť išli až za hranu sebaobetovania, čo treba oceniť. Som na svoje zverenkyne hrdý. Pre nás je teraz priorita dať sa zdravotne dokopy,“ zhodnotil turnaj EWBL tréner Richard Kucsa.

Čajky sa na domácu palubovku vrátia vo štvrtok 10. októbra, keď v dohrávke druhého kola ženskej basketbalovej extraligy privítajú Banskú Bystricu.

Vzhľadom na zdravotný stav v družstve sa tréneri spoločne s vedením klubu rozhodli doplniť oficiálnu súpisku o hráčky z prvoligového a kadetského družstva MBK Stará Turá – konkrétne Adrianu Moravčíkovú, Natáliu Vojtekovú, Teréziu Vandlíkovú a Viktóriu Kubinovú a takisto aj asistentku trénera Luciu Krč-Turbovú.

„Museli sme reagovať na vzniknutú situáciu a preto sme sa rozhodli doplniť súpisku o hráčky z MBK Stará Turá, s ktorým úzko spolupracujeme v rámci mládeže,“ uzavrel R. Kucsa.

Zdroj: piestanskecajky.sk