Basketbal: Čajky majú za sebou povinné víťazstvo v Poprade

Netradične v nedeľu sa Piešťanské Čajky predstavili v 9. kole basketbalovej extraligy žien na palubovke BAM Poprad. Piešťanky pod Tatrami nezaváhali a domov si odviezli povinné víťazstvo 75:42.

Čajky v Poprade potvrdili úlohu favoritiek, no najmä v prvom polčase s nimi dokázal domáci Poprad držať krok. Po zmene strán však Piešťanky bodovou šnúrou odskočili súperkám na konečných 75:42. Čajky presvedčivo vyhrali aj napriek tomu, že nemali k dispozícii zdravotne indisponované hráčky Dominiku Deptovú, Alexandru Baburovú a Simonu Majtásovú.

„Chcem pogratulovať niektorým mojim hráčkam, že si to odmakali a naplnili očakávania, ktoré máme v klube. Rovnako chcem vyzdvihnúť výkon Popradčaniek, robili nám problémy, hrali dobre, s energiou, v niektorých situáciách nás aj predčili, hlavne v tej bojovnosti a usilovnosti odohrali výborný prvý polčas. My máme teraz možno také bláznivé obdobie, ale bojujeme ďalej a pracujeme na tom, aby sme naplnili očakávania,“ zhodnotil zápas Richard Kucsa, tréner Piešťan.

„Bola to jedna z povinných výhier, ktorú by sme mali mať na konte. Bohužiaľ sme nenastúpili podľa našich predstáv, ale v druhom polčase bol už náš výkon presvedčivejší,“ dodala piešťanská basketbalistka Alexandra Hašková.

BAM Poprad – Piešťanské Čajky 42:75 (12:19, 12:17, 9:16, 9:23)

BAM Poprad: Filičková 14, Rusiňáková 12, Tetemondová 4, Bábiková 2, Grígerová (Havranová 5, Gorsič 3, Rodáková 2, Lysová, Vyšňová). Tréner: T. Gallová.

Piešťanské Čajky: Thompson 21, Lubin 20, Matejčíková 12, Hašková 10, Jakubcová 2 (Mikulášiková 4, Dovčíková 4, Mihaljevičová 2, Bábiková. Tréner: R. Kucsa.

TH: 11/6 – 28/21. Trojky: 4 – 4. Fauly: 18 – 21.

Text: piestanskecajky.sk