Basketbal: Čajky chcú v stredoeurópskej lige postúpiť do finálovej štvorky

Zápasový kolotoč Piešťanských Čajok sa po viac než týždňovej prestávke opäť roztočí v stredu, keď sa piešťanské hráčky predstavia v rámci CEWL na palubovke SBŠ Ostrava. Prvý vzájomný zápas Piešťanky jednoznačne vyhrali a aj teraz chcú uspieť a zaistiť si účasť vo Final Four súťaže.

Čajky si v prvom vzájomnom meraní síl na domácej palubovke Diplomat arény s Ostravou poradili a zdolali ju jednoznačne 106:64. Na tento výkon by zverenkyne trénera Martina Pospíšila rady nadviazali aj v zajtrajšom stretnutí.

„V Ostrave nás nečaká nič ľahké. Hoci sme domáci zápas jednoznačne vyhrali, nechceme zajtra nič podceniť. Ostrava za ten čas vymenila dve americké hráčky a celkovo ich má vo svojom kádri tri. Český celok je silný najmä v individuálnych činnostiach jedna na jedna a na to si musíme dať pozor. My budeme chcieť potvrdiť našu kvalitu najmä pod košom a víťazstvom si zabezpečiť postup do Final Four,“ povedal pred stredajším stretnutím v Ostrave tréner čerstvých víťaziek Slovenského pohára.

Ako uviedol tréner Pospíšil, Čajky si v zajtrajšom stretnutí, ktoré sa uskutoční o 17:30 h v hale Tatran budú môcť zabezpečiť postup do Final Four CEWL.

„V CEWL nás čakajú ešte tri zápasy a do finálového turnaja by sme chceli postúpiť z prvého miesta v skupine a spravíme pre to všetko,“ dodal tréner v CEWL doposiaľ neporazeného celku.

Zdroj: piestanskecajky.sk