Basketbal: Čajky chcú potvrdiť prvé miesto v skupine CEWL

Posledný zápas v základnej skupine Central Europe Women League odohrajú Piešťanské Čajky už dnes, keď v Diplomat aréne privítajú o 18.00 h chorvátsky tím Kvarner Rijeka. Čajky už majú postup do Final Four istý, napriek tomu však chcú zvíťaziť a atraktívnym basketbalom spraviť radosť fanúšikom.

Čajky spravili za nie príliš vydareným minulým týždňom hrubú čiaru. Po prehre vo Viedni a zlom druhom polčase v Šamoríne bolo dôležité poučiť sa z chýb, opäť sa dostať do hernej pohody a začať hrať hru, ktorú od nich tréneri očakávajú. „Minulý týždeň boli naše výkony slabé a okrem prvého polčasu v Šamoríne bolo k spokojnosti veľmi ďaleko. Prebehli nejaké dohovory, no  baby si samé uvedomujú chyby, ktoré urobili a je zbytočné to už momentálne riešiť. Dôležité je nasmerovať plne svoju koncentráciu k nasledujúcim zápasom,“ uviedol tréner Čajok Martin Pospíšil.

Piešťanky majú už istý postup do Final Four a dnes chcú víťazstvom nad Kvarnerom Rijeka potvrdiť prvé miesto v skupine. V prvom vzájomnom meraní síl piešťanské hráčky v Chorvátsku vyhrali 85:41. Napriek tomu pristupujú piešťanské basketbalistky k zápasu s plnou vážnosťou a chcú spraviť radosť aj svojim fanúšikom. „Fanúšikovia sú pre nás mimoriadne dôležití. Dávajú nám skvelú energiu a my im chceme ponúknuť kvalitný výkon,“ dodal kouč piešťanského celku.

Vstupenky na zápasu budú v predaji od 11:00 do 14:00 v reštaurácii Diplomat aréne, alebo pred zápasom od 16:30 v pokladni.

Zdroj: piestanskecajky.sk Foto: Martin Palkovič