Basketbal: Čajky chcú dnes nad Good Angels vyhrať

Finálová séria play-off ženskej basketbalovej extraligy medzi Piešťanskými Čajkami a Good Angels Košice má dnes na programe druhé stretnutie. Košičanky vedú 1:0 na zápasy, keď v sobotu zvíťazili 69:61. Čajky však chcú využiť výhodu domáceho prostredia a pred svojimi fanúšikmi zaknihovať dôležité víťazstvo.

Čajkám v prvom stretnutí nevyšli začiatky oboch polčasov, no v niektorých pasážach boli Košičankám viac než vyrovnaným súperom a Good Angels sa chvíľu strachovali o svoj náskok. Napriek „stíhacej jazde“ v závere Piešťanky stav neotočili a z Košíc odchádzali porazené, no odhodlané im to dnes vrátiť.

„Prehrať sa dá so cťou, ale každá prehra je prehra. Vieme v čom sme chybovali. Bola tam určitá dávka nervozity, no tú musíme dnes nechať v šatni a neťahať ju na ihrisko. Musíme mať otvorenú myseľ , aby nám to nezväzovalo ruky, aby sme hrali v ďalších zápasoch hrali lepšie, ako v sobotu,“ povedal po prvom zápase tréner Čajok Martin Pospíšil.

Prvý raz zažíva na vlastnej koži finálovú sériu v slovenskej extralige Sabína Oroszová, ktorá patrila k oporám Čajok v semifinále proti Ružomberku a v prvom finálovom zaznamenala 13 bodov a tri trojky.

„Sú to pre nás vzácne chvíle. Cítime šancu reálne zabojovať o titul, veď sme proti Good Angels odohrali dobré a vyrovnané zápasy, čo zvýšilo naše sebavedomie,“ povedala rodáčka zo Šamorína, zväčša hráčka základnej päťky Piešťan. „Rozhodujúce dnes bude, aby sme obmedzili na minimum počet chýb, ktoré by mohli naše súperky ľahko využiť,“ dodala podkošová hráčka, ktorá však často vyhľadáva pozície na streľbu aj z diaľky, čo považuje za svoju silnú stránku.

Odhodlanie zvíťaziť neskrýva ani Terézia Páleníková, jedna z najlepších Čajok v prvom stretnutí. „Doma budeme robiť všetko, čo je v našich silách. Na našej palubovke a pred našimi fanúšikmi sme predsa len silnejšie.”

Vstupenky na dnešný zápasu budú v predaji počas obeda od 11:00 do 13:00 a pred stretnutím od 16:30 h. 

Zdroj: piestanskecajky.sk Foto: Laco Duračka