Basketbal: Čajky cestujú do Popradu, potom ich čaká trojzápas s Good Angels

Po reprezentačnej prestávke sa pozornosť fanúšikov ženského basketbalu opäť presunie pod domáce deravé koše. Tie budú svedkami málo zvyčajného menu, ktoré (nielen) svojim priaznivcom v druhej polovici tohto mesiaca naservírujú hráčky Piešťanských Čajok, ktoré sa do konca mesiaca stretnutú trikrát s rivalkami z Good Angels Košice a raz s BAM Poprad.

Po takmer dvojtýždňovej reprezentačnej prestávke nastúpia Čajky už v sobotu 17.2.2018 pod Tatrami, kde ich preverí aktuálne štvrtý celok tabuľky BAM Poprad. Čajky pocestujú do Popradu s jednoznačným cieľom zvíťaziť a pripísať si tak prvú výhru v nadstavbovej časti, nakoľko doteraz prehrali s Ružomberkom i Good Angels Košice.

Práve s košickým celkom čaká do konca februára zaujímavá zápasová séria. Prvé vzájomné meranie síl v nadstavbovej časti už Čajky s Košicami absolvovali pred asociačným termínom (Good Angels v ňom triumfovali 77:43), no ďalšie tri ich ešte počas tohto mesiaca s tímom z východu Slovenska čakajú. Osobitnú pozornosť budú dozaista pútať súboje play-off Východoeurópskej ligy (22. 2. v Piešťanoch a 28. 2. v Košiciach).

Štvrťfinále EEWBL sa bude hrať tzv. pohárovým spôsobom. O víťazovi série, ktorého čaká miestenka na finálovom turnaji tejto nadnárodnej súťaže (17. – 18. 3. 2018), rozhodne celkové skóre dvojzápasu, čo znamená, že jedno zo stretnutí sa môže skončiť aj remízou.

Na tú sa už hrať nebude v piešťansko-košickej odvete extraligovej nadstavby, ktorá je na Považí na programe v sobotu 24.2.2018.

Februárové zápasy Piešťanských Čajok v nadstavbovej časti extraligy a Východoeurópskej lige EEWBL:

17.02.2018 BAM Poprad – Piešťanské Čajky – nadstavbová časť extraligy 1. – 4.

22.02.2018 Piešťanské Čajky – Good Angels Košice  – štvrťfinále play-off Východoeurópskej ligy EEWBL (presunuté z 21.02.2018)

24.02.2018 Piešťanské Čajky – Good Angels Košice –  nadstavbová časť extraligy 1. – 4.

28.02.2018 Good Angels Košice – Piešťanské Čajky – štvrťfinále play-off Východoeurópskej ligy EEWBL

Zdroj: piestanskecajky.sk/basket.sk Foto: Laco Duračka