Basketal: Čajky nastúpia na dôležitý zápas proti Šamorínu

Po viac než týždňovej zápasovej prestávke čaká Piešťanské Čajky ďalší extraligový zápas, keď v sobotu o 18:00 privítajú na domácej palubovke Diplomat arény ŠBK Šamorín.

Čajky sa naposledy predstavili v akcii vo štvrtok 25. októbra v predohrávke piateho kola, keď si bez problémov poradili so Slovanom Bratislava 78:36. Dlhšiu zápasovú prestávku piešťanské basketbalistky využili na dôkladnú prípravu na duel so Šamorínom. Sobotný duel v Diplomat aréne môže byť dôležitý z hľadiska nasadenia do Slovenského pohára. Preto Čajky potrebujú nutne zvíťaziť, aby mali v tabuľke po prvej polovici základnej časti, čo najlepšiu pozíciu.

Špeciálny náboj bude mať stretnutie pre Alexandru Haškovú, ktorá prišla do Piešťan práve zo Šamorína a proti svojmu materskému klubu si zahrá vôbec prvýkrát. „Na zápas proti Šamorínu sa veľmi teším. Rada po dlhšej dobe uvidím svoje bývalé spoluhráčky, s ktorými som si veľa odžila. No najmä sa teším na to, že budem mať možnosť si s nimi zmerať sily na inej, ako len tréningovej úrovni. Dlhé roky sa poznáme a preto už vieme aké máme silné a slabé stránky a určite sa to budeme snažiť proti sebe využiť,“ uviedla A. Hašková.

ŠBK Šamorín je zatiaľ na tretej priečke tabuľky extraligy žien a predošlom extraligovom stretnutí potrápil Ružomberok, s ktorým prehral 82:93.

Text: piestanskecajky.sk Foto: Lado Duračka