Barlolámača nasvietia na modro

Piešťany sa pripoja k Svetovému dňu reumatizmu nasvietením sochy Barlolámača, Milencov a Húpacieho mosta. Ide o prejav podpory pacientov s reumatickým ochorením. Vybrané objekty budú „modré“ v dňoch 12. až 14. októbra.

Svetovým dňom reumatizmu je 12. október. V Piešťanoch sa pri tejto príležitosti uskutoční odborný seminár pre pacientov aj celoslovenské stretnutie walkerov – reumatikov, ktorí praktizujú nordic walking. Zavŕšením podujatia bude slávnostné vyhodnotenie novinárskej súťaže Krok 2018, ktorú organizuje Liga proti reumatizmu.

Partnermi Svetového dňa reumatizmu v Piešťanoch sú radnica, Slovenské liečebné kúpele Piešťany, Národný ústav reumatických chorôb Piešťany aj Služby mesta Piešťany. Práve vďaka nim bud vybrané objekty 12. až 14. októbra nasvietené na modro.

Aj týmto spôsobom chcú organizátori podujatia informovať širokú verejnosť o reumatických ochoreniach a dôležitosti ich včasnej diagnostiky. Na celom svete žije 350 miliónov reumatikov a táto choroba sužuje viac ako 50-tisíc obyvateľov Slovenska.

Text a foto: Martin Palkovič Zdroj: piestany.sk