Autobusy jazdia v prázdninovom režime

Prázdninovým cestovným poriadkom sa v týchto dňoch riadi mestská aj prímestská autobusová doprava v Piešťanoch a Trnavskom kraji.

Mesto Piešťany stanovilo prázdninový režim mestskej autobusovej dopravy na 11. až 13. marca. V týchto dňoch sú v dôsledku prevencie pred šírením koronavírusu uzatvorené aj materské a základné školy v zriaďovateľskej pôsobnosti piešťanskej radnice.

Trnavský samosprávny kraj pristúpil k zavedeniu prázdninového režimu prímestskej autoubsovej dopravy od štvrtka 12. marca.

„Pristupujeme k obmedzeniu verejnej dopravy, a to z dôvodu prerušenia vyučovania na všetkých úrovniach. Od štvrtka 12. marca budú naše prímestské autobusy jazdiť ako počas školských prázdnin. Toto opatrenie platí až do odvolania,“ povedal trnavský župan Jozef Viskupič.

Prázdninový režim bol zavedený ako dôsledok dočasne zatvorených stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti TTSK, ako aj škôlok, základných škôl, univerzít a vysokých škôl na území kraja. Doprava žiakov do a z niektorých základných škôl, v ktorých nie je prerušené vyučovanie, bude naďalej zabezpečená.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič