Autobusové zastávky zmodernizujú vďaka Európskej únii

Piešťany získali vyše 300-tisíc eur na vybudovanie, modernizáciu alebo rekonštrukciu dvoch desiatok autobusových zastávok na území mesta aj v mestskej časti Kocurice.

Celková suma oprávnených výdavkov predstavuje 318 640 eur. Výška nenávratného finančného príspevku z prostriedkov Európskej únie a štátneho rozpočtu je sumu 302 708 eur. Informoval o tom Trnavský samosprávny kraj (TTSK) prostredníctvom tlačovej správy.

Župa uzatvorila s radnicou zmluvu o poskytnutí nenávratného finančného príspevku s mestom Piešťany na projekt Zvyšovanie atraktivity a konkurencieschopnosti verejnej osobnej dopravy v meste Piešťany.

„Cieľom projektu, ktorý poslúži prioritne obyvateľom dochádzajúcim za prácou a občianskou vybavenosťou študentom i návštevníkom mesta, je budovanie, rekonštrukcia a modernizácia 20 autobusových zastávok na území mesta Piešťany a mestskej časti Kocurice,“ informoval TTSK.

Modernizáciu zastávok z finančných prostriedkov Európskej únie v septembri avizovalo predchádzajúce vedenie piešťanskej radnice. Hovorkyňa vtedy uviedla, že vynovené budú autobusové zastávky na sídlisku Adam Trajan, pri Chirane, na sídlisku Nikola Teslu, Pod Párovcami, pri Poliklinike, na Prednádraží, Floreáte aj v Kocuriciach.

Ako presne budú zastávky po rekonštrukcii vyzerať, nie je zatiaľ jasné. Priemerné náklady na opravu jednej z nich vychádzajú na takmer 16-tisíc eur. Podobnú sumu zaplatila piešťanská radnica za novú zastávku v Kocuriciach na konci volebného obdobia Miloša Tamajku. Detské ihrisko v tejto mestskej časti bolo o 1000 eur lacnejšie.

Text: Martin Palkovič Zdroj: Tlačová správa TTSK