AKTUALIZOVANÉ: Pátrajú po vodičovi, ktorý nechal auto v potoku

Hasiči v ňom nenašli ľudí a ani v okolí nikoho nevideli. Situáciu komplikovalo bahno, museli zasahovať aj potápači z Trenčína.

Piešťanským hasičom nahlásili nezvyčajnú udalosť včera okolo 21.00 h. V potoku Dubová pri Orviskej ceste v Piešťanoch bolo auto s rozsvietenými svetlami.

„Pred príchodom hasičov bol na mieste udalosti ohlasovateľ s ďalším občanom, ktorí sa snažili dostať do vozidla pod vodou. Hmatom cez pootvorené zadné okno nenahmatali žiadne osoby a ani žiadne osoby v okolí miesta udalosti  nevideli,“ informovala hovorkyňa hasičov Júlia Kedrová.

Na mieste zasahovala jednotka z Piešťan aj potápačská skupina z Trenčína.  Pohyb vo vode hasičom komplikovalo bahno. Do vozidla sa dostali cez vodičove dvere, ktoré boli vzpriečené, ale nenašli v ňom nikoho. Nakoniec sa im podarilo uviazať vozidlo o lano a pomocou navijaku ho vytiahli na breh.

DOPLNENÉ 2. októbra o 12.50 h: „Polícia našla vozidlo o 21.20 h. Vodič na aute Opel Vectra išiel pravdepodobne po Ulici Dopravnej, v ľavotočivej zákrute nezvládol riadenie a autom vyšiel mimo cestu vpravo. Na mieste nehody nezotrval,“ uviedla hovorkyňa polícia Mária Linkešová.

Škodu na vozidle odhadli na 1 000 eur. „Polícia sa obracia aj na občanov o pomoc pri stotožnení vodiča. Ak ste vozidlo v danom čase zazreli a poznáte osobu, ktorá auto riadila, akékoľvek informácie môžete zavolať na policajné číslo 158,“ dodala hovorkyňa.

Zdroj: KR PZ Trnava

Inzercia