Atletika: Piešťanská štafeta zostáva neporazená

Ani po treťom kole atletickej súťaže mladších žiakov, ktoré sa konalo v nedeľu 10. júna v Trenčíne, nenašli atlétky z TJ Družba Piešťany premožiteľov v disciplíne štafeta na 4×60 metrov. Piešťanská štafeta v zložení (E. Drahovská, D. Brežná, Z. Krupová, P. Baláková) opäť obsadila 1. miesto a bude bojovať o konečné medailové umiestnenie.

Petre Balákovej sa darilo aj v behu na 60 a 150 metrov. Obe disciplíny suverénne vyhrala. Zorka Krupová bola strieborná v skoku do diaľky a v behu na 150 metrov skončila siedma.

Eliška Drahovská vyhrala beh na 600 metrov a Karolína Košťálová bola v rovnakej disciplíne štvrtá. V behu na 800 metrov vyhrala Vanesa Pomajbová a Andrea Ciklamíniová bola siedma.

Medzi chlapcami obsadil Samko Krepop 2. miesto v skoku do diaľky a 3. miesto v behu na 150 metrov. Simon Petríček bol v behu na 600 metrov šiesty.

V stredu 13. júna sa v Ostrave uskutoční Zlatá tretra – najkvalitnejší atletický míting v strednej Európe s účasťou najlepších svetových atlétov. Podujatie bude sledovať takmer 15-tisíc divákov na štadióne a ďalší pri televíznych obrazovkách. Na Zlatej tretre sa predstaví aj piešťanská atlétka Petra Baláková, ktorá sa spolu s Emou Bendovou prebojovala do medzinárodného behu na 300 metrov.

„Držíme palce! A nech to dopadne akokoľvek, veľký úspech je, že oddiel Družba Piešťany bude znieť na štadióne v Ostrave,“ povedala trénerka Annamária Halmová.

Text a foto: TJ Družba Piešťany