Atletika: Piešťanci s titulmi majstrov kraja

V sobotu 28. mája sa konali v Trnave atletické majstrovstvá západoslovenskej oblasti v kategóriách starší žiaci a dorast. Z atletického oddielu TJ Družba Piešťany bojovalo deväť športovcov o titul majster kraja. Reprezentanti Piešťan získali dohromady 13 medailí.

Titul majsterka kraja vybojovala v kategórii staršie žiačky Petra Baláková (beh na 60 m a beh na 150 m). V silnej konkurencii sa presadila aj Zorka Krupová, ktorá získala bronz v behu na 60 m a striebro v skoku do diaľky.

Natália Krepopová, ešte stále mladšia žiačka, si z Trnavy odniesla bronz v behu na 800 m. Samuel Krepop bol bronzový v skoku do diaľky a strieborný v behu na 800 m. Nepopulárne štvrté miesto v behu na 800 m obsadil Adam Massalkhi. Ďalší mladší žiak z Piešťan Matej Brežný bol v behu na 1 500 metrov v konkurencii starších atlétov tretí.

Zlaté medaily v kategórii dorastenci vybojoval Pavol Müller v hode diskom a vo vrhu guľou. Andrea Ciklaminiová bola najlepšia v behu na 800 m. Matúš Kubala získal striebro v skoku do diaľky a bronz v behu na 1 500 metrov.

Text: Annamária Halmová