Atletika: Peter Melicher z Piešťan obstál v silnej európskej konkurencii

Na desiatom ročníku Euoropean kids athletics games pod Palackého vrchom v Brne sa od 7. do 9. septembra rozpútali súboje, ktoré priniesli mnoho vynikajúcich výkonov a krásnu atmosféru. Tá hnala 1 300 účastníkov k rekordom hier.

cm DME

Právom je tento závod označovaný za neoficiálne majstrovstvá Európy žiactva a rozhodne ide jeden z najväčších závodov pre žiakov v Európe.

Celý projekt organizátori zahájili 7. septembra večer a predstavili stovku výprav z trinástich európskych štátov Európy. Účastníci hier vďaka tomu spoznali  majsterku sveta z kolumbijského Cali v skoku Míšu Hrubú, ktorá pri svojej premiérovej autogramiáde rozdávala podpisy viac ako hodinu.

Všetky privítal aj desiaty muž gulárskej súťaže z nedávnych MS v Pekingu Honza Marcell a predstavitelia ČAS. Všetko podfarbila svojim hlasom Kristína Šebíková a po vztýčení vlajky hier bola vrcholom ohňová šou a záverečný ohňostroj.

Hneď na druhý deň sa od skorého rána rozpútali súboje o originálne sady medailí. Výkony a nasadenie bolo obdivuhodné, keď hlavne v stredu sa museli účastníci pobiť i s nepriazňou počasia -chladom a prehánkami.

V silnej konkurencii sa nestratil reprezentant TJ Družba Piešťany Peter Melicher, ktorý do finále behu na 60 m postúpil zo štvrtého miesta. Rovnakú priečku obsadil s časom 7,55 s aj vo finále. V skoku do diaľky získal taktiež „zemiakovú“ medailu, keď s výkonom 4,98 m skončil štvrtý.

 

Text a foto: Sylvia Melicherová

Inzercia