Atletika: Mladí Piešťanci uspeli v Skalici

V sobotu 6. mája sa v Skalici konalo 2. kolo atletickej súťaže mladších žiakov a dorastencov. Reprezentanti TJ Družba Piešťany si vybojovali 5 prvenstiev a zaznamenali viacero skvelých osobných rekordov.

V kategórii dorast bola najúspešnejšia Zorka Krúpová, ktorá skokom 530 cm obsadila prvé miesto v skoku do diaľky a zaradila sa na 3. miesto v celoslovenských tabuľkách. Zvíťazila aj v behu na 400 m a jej výsledok znamenal prvé miesto v celoslovenských tabuľkách.

Rovnako Matej Brežný v kategórii mladší žiaci svojim prvým miestom v behu na 1 500 m je na čele slovenských tabuliek. S osobným rekordom v behu na 1 500 m bola prvá aj Eliška Drahovská. V kategórii mladšie žiačky v skoku do diaľky zvíťazila Natália Krepopová, tiež s osobným rekordnom a v behu na 600 metrov obsadila 3. miesto. V behu na 800 m v kategórii dorastenci Adam Massalkhi obsadil 2. miesto. A v behu na 600 m mladší žiaci Daniel Massalkhi obsadil 3. miesto a Jakub Kubala 4. miesto. Štafeta mladších žiakov A: v  zložení Daniel Massalkhi, Matej Brežný, Denis Sýkora a Jakub Kubala obsadili 2. miesto a štafeta B: Matej Kovár, Teodor Vailing, Daniel Valek, Michal Halaška 7. miesto.

Text a foto: Annamária Halmová