Atléti z TJ Družba Piešťany si pripísali ďalší úspech

V nedeľu 10. septembra sa v Nových Zámkoch uskutočnilo záverečné kolo šampionátu družstiev najmladšieho žiactva. Pre chlapcov z TJ Družby Piešťany to bol boj o bronzové medaile so športovým gymnáziom Trenčín. Nakoniec zvíťazili s výbornými výsledkami piešťanskí atléti.

O víťazstvo sa pričinil Richard Haberern, ktorý obsadil 1. miesto v behu na 150 metrov a 4. miesto v skoku do diaľky. Prispel aj Matúš Kubala s 2. miestom v skoku do diaľky a 2. miestom v behu na 600 metrov. Samko Krepop bol druhý v behu na 150 metrov a piaty v skoku do diaľky. Simon Petríček skončil šiesty v behu na 600 metrov a jedným bodom prispel aj Tadeáš Úradník za 10. miesto na 600 metrov. Nakoniec chlapci zvíťazili aj v štafete v behu na 4×60 metrov.

Poradie: 1. Stavbár Nitra, 2. Slávia Trnava, 3. TJ Družba Piešťany.

Dievčatá skončili na nepopulárnom 4. mieste, keď Petra Baláková obsadila v behu na 150 metrov 1. miesto. Druhá bola v behu na 60 metrov a tretia v skoku do diaľky. Andrea Ciklaminová bola prvá v behu na 600 metrov, Danka Brežná skončila šiesta v skoku do diaľky.

Nakoľko Družba Piešťany nemá družstvo mladších žiačok, Vanesa Pomajbová hosťovala za družstvo Bojničiek, ktoré zvíťazilo v tejto kategórii. Vanesa obsadila 3. miesto v behu na 800 metrov a v štafete na 4×60 metrov.

Mladých piešťanských atlétov ešte čakajú majstrovstvá jednotlivcov západoslovenskej oblasti, na ktorých budú bojovať o individuálne medaile.

Text a foto: Annamária Halmová