Atléti z TJ Družba dominovali v štafete aj v ďalších disciplínach

Pre mládež z atletického oddielu TJ Družba Piešťany začala atletická sezóna v sobotu 28. apríla v Nových Zámkoch a v utorok 1. mája v Trnave. Napriek tomu, že Družba má menej mladých športovcov ako ostatné kluby, obsadzuje popredné miesta v rôznych atletických disciplínach.

V sobotu získal v kategórii mladších žiakov Richard Haberern 2. miesto v behu na 150 metrov. Druhá bola aj Andrea Ciklamíniová, a to v behu na 1500 metrov. Piatu priečku obsadila v skoku do diaľky.

V behu na 600 metrov museli mladí atléti absolvovať až tri rozbehy. Darilo sa Vanese Pomajbovej, ktorá získala v tejto disciplíne striebro.

V družstve dorastencov má TJ Družba Piešťany iba šesť pretekárov, pritom dvaja z nich sú ešte starší žiaci. Práve oni sa postarali o krásne umiestnenia – Franklin Henry obsadil v behu na 400 m 3. miesto a Martin Žilinka 4. miesto.

V utorok 1. mája súťažilo v Trnave 14 klubov a beh na 150 metrov patril práve piešťanským atlétom. Samuel Krepop a Petra Baláková zvíťazili v kategórii najmladší žiaci a žiačky. Zorka Krupová obsadila 2. miesto a Danka Brežná 6. miesto.

V behu na 600 metrov bola strieborná Eliška Drahovská, ktorá tiež obsadila piatu priečku v skoku do diaľky. Petra Baláková bola štvrtá v hode kriketkou.

Prekvapením celých pretekov bola štafeta, keď zvíťazila štvorica atlétok z TJ Družba Piešťany (E. Drahovská, D. Brežná, Z. Krupová, P. Baláková) v silnej konkurencii športových gymnázií z Nitry, Trenčína alebo Trnavy).

Text a foto: A. Halmová