Arriva plánuje spojenie Piešťan s Prahou obnoviť

Súkromný dopravca prerušil vlakové spojenie na trase Nitra – Slovácko – Praha na konci minulého roka, obnoviť ho chce od 1. apríla 2020.

Piešťanskí študenti aj ľudia pracujúci v Novom Meste nad Váhom alebo v Trenčíne využívali vlaky Arriva každý deň. Preto práve im najviac chýba spoj, ktorý bol v závere roka pozastavený. Súkromný dopravca vtedy informoval, že to je iba na niekoľko týždňov.

„Veľmi radi by sme prevádzku nášho expresu na trase Praha – Slovácko – Nitra obnovili k 1. aprílu. Bude ale záležať aj na množstve iných faktorov, napríklad na rozsahu očakávaných výluk,“ poskytol portálu zpiešťan.sk aktuálne informácie Jan Holub, hovorca spoločnosti Arriva Transport Česká republika.

Až do polovice decembra išlo o jediné vlakové spojenie Piešťan a Prahy. Ľudia z nášho regiónu ho využívali aj pri cestách do Olomouca a Zlína, ale zvykli si naň najmä študenti a ľudia dochádzajúci za prácou do do Nového Mesta nad Váhom a Trenčína.

Od 15. decembra sú Piešťany zastávkou vlakového spoja Žilina – Bratislava – Brno – Praha a späť, ktorý prevádzkuje RegioJet. Vlaky tejto spoločnosti však chodia ráno opačným smerom ako konkurenčná Arriva, preto slúžia Piešťancom, ktorí študujú alebo pracujú v Trnave a Bratislave.

Text: Martin Palkovič Ilustr. foto: Matej Orviský