Arriva dočasne ruší vlak do Prahy

Vlakové spojenie západného Slovenska s hlavným mestom Českej republiky je aktuálne nahradené autobusmi. Od nového roka Arriva prevádzku na tejto trase na niekoľko týždňov zastaví.

Priame vlakové spojenie s Piešťan a Prahy začal súkromný dopravca prevádzkovať pred troma rokmi. Neskôr ho posilnil, vlaky premávali denne. Často boli vypredané najmä nedeľné spoje, využívali ich študenti a ľudia pracujúci v hlavnom meste Českej republiky.

Aktuálne Arriva na svojej web stránke informuje, že z prevádzkových dôvodov premávajú na tejto trase namiesto vlakov autobusy: „Kvôli meškajúcim dodávkam rekonštruovaných vlakov a potrebnej údržbe nemôžeme garantovať bezproblémovú prevádzku expresu. Postavili sme sa k tomu čelom a situáciu do jari vyriešime.“

Posledný spoj odíde z Prahy na Slovensko 29. decembra o 14.14 h. Opačným smerom to bude v pondelok 30. decembra so 6.36 z Nitry.

„S novým rokom Arriva prevádzku na tejto linke dočasne na niekoľko týždňov zastaví. Využijeme mesiace január a február, kedy jazdí menej cestujúcich, na stabilizáciu nášho vozového parku, potrebné opravy a na doplnenie vlakovej flotily. Vybrali sme toto obdobie, pretože vieme, že sa to dotkne najmenšieho počtu cestujúcich,“ uvádza dopravca na svojej web stránke s tým, že predaj cestovných lístkov je dočasne zastavený.

Ľudia, ktorí si už kúpili lístky na rok 2020, môžu požiadať o vrátenie peňazí na telefónnom čísle 725 100 725 alebo e-mailem info@arriva.cz.

Text: Martin Palkovič Zdroj: arriva.cz Foto: Matej Orviský