Architekti sa pýtajú verejnosti: Ako tvoriť Lido?

Čo na Lide chceme? Ako by malo fungovať? Ako by malo vyzerať? Diskusia, ktorá je súčasťou projektu Tvoríme Lido, sa uskutoční vo štvrtok 2. marca o 17.00 h v priestoroch Mestskej knižnice v Piešťanoch.

Počas jari 2017 sú naplánované tri podobné stretnutia. Ich výsledkom budú originálne diela z dreva a ucelený názor na rozvoj územia Lida.

„Zaujíma nás názor každého, kto by chcel k rozvoju Lida niečo povedať, aj keby ho nechcel meniť vôbec,“ hovorí organizátorka projektu Lívia Gažová.

Podnety z diskusie pretavia architekti do predbežného konceptu priestorového rozloženia. Prezentovať ho budú na ďalšom verejnom stretnutí v Piešťanoch za prítomnosti odborníkov a kritikov. Finálne návrhy by mali byť pripravené začiatkom leta, vznikne aj niekoľko prototypov.

Ostatné nápady neostanú len na papieri, ale budú k dispozícii dobrovoľníkom, ktorých zastrešuje OZ Pro Civitate – Spoločne pre Piešťany. Tí ich na Lide budú realizovať postupne, podľa svojich finančných možností.

Projekt nadväzuje na minuloročný úspešný architektonický workshop 1:1, ktorý sa na Lide uskutočnil v lete 2016 a vznikol počas neho drevený objekt UWO.

Text: LV Foto: Martin Palkovič