Apríl sa začal vítaním jari v podaní folklórneho súboru Žito, veľa sa toho bude v Piešťanoch diať celý mesiac

Hoci sa letná turistická sezóna ešte nezačala, kalendár podujatí v piešťanskom regióne ponúka už v apríli takmer dvesto rôznych akcií! S príchodom jari sa mnohé z nich už budú konať vonku. Na aprílové podujatia pozýva oblastná organizácia cestovného ruchu Rezort Piešťany, aktualizovaný kompletný kalendár diania v piešťanskom regióne je dostupný na adrese kalendar.rezortpiestany.sk.

Turistické pochody, komentované prehliadky, vítania jari, návštevy u ornitológa aj prvý tohtoročný splav Váhu – to sú len niektoré z podujatí, na ktoré sa môžu v apríli tešiť návštevníci piešťanského regiónu a milovníci tamojšej prírody a kúpeľov.

 

„Apríl bude u nás na podujatia naozaj bohatý, dianie sa bude s príchodom príjemného jarného počasia čoraz viac presúvať von,“ hovorí výkonná riaditeľka Rezortu Piešťany Tatiana Nevolná. „Viaceré samosprávy v našom regióne pripravujú slávnosti vítania jari a stavanie mája, turisti budú môcť opäť vyraziť do prírody na obľúbené pochody. Začíname tiež s populárnymi návštevami u ornitológa aj so splavmi Váhu, ktoré už majú svoje stabilné miesto v našej ponuke podujatí. Ani tento rok nebudú chýbať komentované prehliadky po meste, Dome umenia a piešťanských kúpeľoch.“

 

Piešťany však neponúknu len šport a ľudovú zábavu, ale tradične i bohatý výber koncertov, divadelných predstavení a výstav. Malá scéna Mestského kultúrneho strediska organizuje Folkové pondelky. Dom umenia ponúkne v apríli činohru Tri grácie z umakartu, rodinný muzikál Pinocchio a jeho divadelný sen aj koncert Kandráčovcov a Natálie Puklušovej či priame prenosy predstavení z Metropolitnej opery v New Yorku. V Kine Fontána sa bude v apríli konať koncert Šláger paráda aj koncert Dan Bárta & Illustratosphere a Piešťanský pivovar ŽiWELL uvedie ďalšie Silné Reči.

 

„Z aprílovej ponuky podujatí v našom regióne by som ešte spomenula koncert Kataríny Koščovej a Daniela Špinera, ktorí v rámci Minia Tour vystúpia v Empírovom divadle v Hlohovci,“ dodáva Tatiana Nevolná. „Srdečne pozývam aj na Deň zámockých pivníc 2023 na Hlohovský zámok a na predstavenie divadla LA KOMIKA s názvom Navždy alebo nikdy v Empírovom divadle v Hlohovci. V Hlohovci sa bude v apríli konať aj Fraštacké putovanie za vínom 2023.“

Koho zaujíma príbeh piešťanských kúpeľov, ten by nemal vynechať skvelú zážitkovú prehliadku mesta s názvom Piešťany podľa Wintera. Mnoho podujatí sa bude v Piešťanoch konať aj pre rodiny s deťmi, nezabudne sa na milovníkov tanca, výtvarného umenia, literatúry, filmu, astronómie a nebude chýbať ani klubová zábava.

Zdroj: Tlačová správa OOCR Rezort Piešťany