Antigénové testy: V Piešťanoch vznikne tretie odberné miesto

Ľudia, ktorí si chcú nechať zdarma spraviť antigénový test na ochorenie covid-19, musia počítať so zdržaním. Pomôcť môže ďalšie miesto, ktoré by už malo podľa ministerstva zdravotníctva fungovať. V pondelok 14. decembra ale ešte bolo zatvorené. AKTUALIZOVANÉ: Od 15. decembra je antigénové testovacie miesto aj na Kúpeľnom ostrove.

V areáli hotela Granit (Vojenský kúpeľný ústav) na Teplickej ulici čakalo v pondelok dopoludnia na antigénový test približne sto ľudí. Stery z nosohltana tam zdravotníci začínajú robiť o 8.00 h. Náš čitateľ, ktorý prišiel 20 minút pred začiatkom testovania, bol vybavený približne po hodine a pol. „Ak by sme prišli neskôr, bolo by to asi aj na tri hodiny čakania,“ napísal k fotografii dlhého radu, ktorú nám poslal.

Záujem o antigénové testy bude pred vianočnými sviatkami s veľkou pravdepodobnosťou ešte narastať. Môžu to ovplyvniť aj nové opatrenia a obmedzenia, ktoré prijme vláda.

Testovacie miesto pred Národným ústavom reumatických chorôb v pondelok vybavilo za štyri hodiny vyše 300 ľudí. Záujem je tam o málo väčší než minulý týždeň, keď za tri hodiny dokázali spraviť testy dvom stovkám ľudí.

Ministerstvo zdravotníctva pravidelne aktualizuje zoznam antigénových testovacích miest, v ktorom v pondelok dopoludnia pribudla aj Sládkovičova 7916/2A Piešťany. Odberné miesto v budove vedľa Centra voľného času Ahoj, na ktorej prízemí je ambulancia všeobecného lekára, má byť podľa rezortu zdravotníctva otvorené v pondelok až piatok od 10.00 do 18.00 h.

V pondelok tam však ešte netestovali. Spoľahlivú informáciu, kedy začnú, sa nám zatiaľ nepodarilo získať. Malo by to byť v najbližších dňoch. AKTUALIZÁCIA: V utorok 15. decembra dopoludnia sa už Sládkovičova 7916/2A v zozname antigénových testovacích miest ministerstva zdravotníctva nenachádzala.


Antigénové testovacie miesta v Piešťanoch

NÚRCH, Nábrežie I. Krasku 4, pon. – pia. od 9.00 do 13.00 h

HOREZZA a.s., Teplická 81, pon. – pia. od 8.00 do 16.00 h

PREVENTÍVA Klinika, s.r.o., Sládkovičova 7916/2A, pon. – pia. od 10.00 do 18.00 h

(Zdroj: health.gov.sk)


Text: Martin Palkovič