Antigénové testy na covid-19: Piešťany majú ďalšie odberné miesto

V piešťanskom okrese pribudlo ďalšie miesto, kde si môžu dať ľudia spraviť bezplatný test na ochorenie covid-19. Okrem Národného ústavu reumatických chorôb robí antigénové testy už aj spoločnosť Horezza v areáli hotela Granit (Kúpeľný ústav F. E. Scherera).

Podľa aktuálneho zoznamu, ktorý zverejnilo Ministerstvo zdravotníctva SR, sú v Piešťanoch dve odberné miesta na antigénové testovanie. NÚRCH funguje v rovnakom režime ako doteraz, teda v pondelok až piatok od 10.00 do 13.00 h.

V areáli hotela Granit na Teplickej ulici v Piešťanoch si môžu záujemcovia nechať spraviť bezplatný test taktiež v pracovných dňoch, a to od 8.00 – 16.00 h.

Nové odberné miesto je zriadené so súhlasom Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Trnave. Testovanie prebieha v budove bývalej vrátnice hotela Granit – v otvorenom a zastrešenom priestore.

Národný ústav reumatických chorôb v pondelok 30. novembra informoval, že záujemcovia potrebujú na absolvovanie antigénového testu minimálne 30 minút. Nápor už nie je taký veľký ako na začiatku testovania. Nové odberné miesto by ho malo ešte znížiť.

Text a foto: Martin Palkovič