Animátor roka je Dušan Sabo z Vrbového, cena putuje aj do Piešťan


Warning: Illegal string offset 'alt' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 14

Warning: Illegal string offset 'caption' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 15

Warning: Illegal string offset 'sizes' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16

Warning: Illegal string offset 'large' in /data/6/1/614b7d31-fe80-4236-a239-9edf38a5930e/zpiestan.sk/web/wp-content/themes/zpiestan_2.0/page-templates/ads-top_article_banner.php on line 16
1
Inzercia

Rada mládeže Trnavského kraja aj tento rok ocenila mladých aktívnych ľudí. Mladú nádej dobrovoľníctva našli medzi piešťanskými skautmi. Ich člena Martina Jurdu vyhlásili za Animátora Juniora.

Tretia adventná nedeľa sa v trnavskom divadle Jána Palárika niesla v znamení dobrovoľníctva. Každoročné podujatie Animátor roka znova ocenilo tých najaktívnejších z rád trnavských mládežníckych dobrovoľníkov.

Už 9. ročník sa neobmedzil len na vyhlásenie jedného Animátora roka, ale keďže sa dobrovoľníctvo v trnavskom kraji stáva čoraz populárnejším, ocenený bol nielen Animátor, ale aj Animátorka roka. Tou sa stala Ingrid Königová z Centra pomoci pre rodinu a cenu za Animátora roka si do Vrbového odniesol Dušan Sabo (na titulnej fotke) z Parlamentu mladých mesta Vrbové.

Ako každý rok, tak aj tento sa pozornosť odbornej poroty zamerala aj na jednotlivé mestá a obce. Za obec s najpriateľskejším vzťahom k mládeži bolo vďaka svojim početným aktivitám vyhlásené mesto Sereď. Cena za celoživotné dielo sa odviezla až do Senice pani Zdenke Cigánkovej, ktorá sa mládeži venuje takmer polstoročia.

Najmladším oceneným je Martin Jurda z Piešťan

Najmladším oceneným je Martin Jurda z Piešťan

Naopak mladá nádej dobrovoľníctva bola objavená medzi piešťanskými skautmi, ktorých člen Martin Jurda bol vyhlásený za Animátora Juniora. S mládežou pracuje aj profesionálna pracovníčka s mládežou Barbora Bocánová z Chtelnice, ktorej organizátori taktiež poďakovali formou ocenenia.

Večer však nebol plný iba odovzdávania cien, gratulácií a poďakovaní, ale diváci sa mohli zabaviť aj na vystúpení dvoch mladých hudobníkov alebo Štúdia tanca a pohybu Alegrie. Slovenská pesničkárka Mirka Miškechová a český harmonikár Petr Lüftner rozveselili publikum nielen svojou hudbou, ale aj k nej patriacim vtipným textom, ktorý je pre oboch umelcov snáď už charakteristický. Novinkou tohto roka bola aj motivačná prednáška mladého aktivistu z Dolného Lopašova Jakuba Tomiša, ktorý motivoval publikum k hodnotám dobrovoľníctva a filantropie.

Motivačná reč Jakuba Tomiša z Dolného Lopašova

Motivačná reč Jakuba Tomiša z Dolného Lopašova

Podujatím, ktoré je organizované Združením pre podporu detí a mládeže, tvorené Radou mládeže Trnavského kraja a Trnavským samosprávny kraj, už tradične sprevádzal Martin Chynoranský. Organizátorov tento rok jednoznačne potešila aj hojná účasť v publiku, čo môže takisto svedčiť o tom, že ľuďom naozaj záleží na okolí a chcú aspoň ten náš Trnavský kraj zmeniť snáď o čosi k lepšiemu. Už teraz sa organizátori tešia a pomaly sa aj pripravujú na skutočne jubilejný desiaty ročník v roku 2016. Veríme, že bude znova problém vybrať toho skutočne najaktívnejšieho dobrovoľníka.

Text: Tlačová správa Rada mládeže Trnavského kraja Foto: Stano Klačanský