Androver 2 naživo v Elektrárni Piešťany

RoboTech Vision predstaví v rámci Vedeckej kaviarne robota, ktorý dokáže rozpoznávať tváre aj obchádzať prekážky. Slovenská firma s ním zaznamenala úspechy aj v zahraničí. Vedecká kaviareň sa uskutoční v Elektrárni Piešťany v stredu 23. januára. Začína o 17.00 h.

„Príď si pozrieť Androvera 2. Dozvieš sa viac o našom tíme, naučíme ťa programovať Ozoboty a budeš si môcť overiť získané vedomosti v krátkom kvíze. Čaká ťa množstvo zábavy, zaujímavé fakty z oblasti robotiky a lákavé ceny,“ pozývajú do Elektrárne Piešťany konštruktéri robota, ktorý v novembri absolvoval testy v Európskej vesmírnej agentúre. Androver 2 od slovenskej spoločnosti RoboTech Vision má byť vďaka tomu súčasťou simulovanej misie na Mesiac.

Androver 2 je vlajkovou loďou firmy RoboTech Vision, ktorá bola založená v roku 2013 a orientuje sa na vývoj v oblasti mobilnej robotiky, umelej inteligencie, riadiacej elektroniky a Android, iOS aplikácií. Do Elektrárne Piešťany ho prídu predstaviť jeho autori Martin Smoľák a Peter Pásztó.

Ich robot má prvky umelej inteligencie. Dokáže rozpoznávať tváre, mapovať svoje okolie, obchádzať prekážky. Je univerzálny, takže by mohol byť využitý pri vesmírnych misiách, ale aj v domácnosti.

Testy, ktoré Androver 2 absolvoval v Európskej vesmírnej agentúre v Holandsku, môžu prispieť k tomu, aby bol súčasťou simulovanej misie na Mesiac.

Zdroj: Elektrárňa Piešťany, RoboTech Vision