AKTUALIZOVANÉ: Zadržali muža podozrivého z nočných požiarov

AKTUALIZOVANÉ o 15.00 h: Piešťanskí hasiči zasahovali v rozpätí dvoch hodín pri troch rôznych požiaroch. Polícia v súvislosti s tým zadržala 44-ročného muža z Ružindola.

„Neznámy páchateľ zapálil najprv auto na Rekreačnej ulici, následne vhodil zápalnú fľašu do stanu v Lodenici. V dôsledku toho bol zranený bezdomovec, ktorý bol s popáleninami prevezený do nemocnice. Páchateľ následne na Lipovej ulici v Piešťanoch zapálil vchodové dvere na byte a smetnú nádobu na Ulici Andreja Hlinku,“ uviedla dnes popoludní k nočným požiarom v Piešťanoch hovorkyňa krajskej polície Martina Kredatusová.

Dodala, že pri poškodzovaní auta železnou tyčou na Teplickej aj vďaka všímavosti občanov, polícia obmedzila na osobnej slobode 44-ročného muža z Ružindola, ktorý žije ako bezdomovec. Aktuálne je zadržaný a vykonávajú s ním procesné úkony.

Prvý požiar hasičom ohlásili krátko pred 22.30 h. V plameňoch bolo osobné auto na Rekreačnej ulici. „Na lokalizáciu a likvidáciu hasiči nasadili jeden útočný prúd. Následkom požiaru vznikla majiteľovi priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 20-tisíc eur,“ informovala dnes ráno hovorkyňa hasičov Júlia Kedrová. Podľa jej slov pri požiari nebol nikto zranený.

To neplatí o ďalšej udalosti, ktorú hasičom ohlásili krátko pred polnocou. Išlo o horiaci strom na tej istej ulici. „Pri požiari jedna osoba utrpela zranenia (popáleniny II. – III. stupňa trupu a horných končatín). Príčina vzniku požiaru je v štádiu zisťovania,“ uviedla J. Kedrová.

O pol hodinu neskôr hlásili hasičom požiar vchodu bytového domu na Lipovej ulici. Na mieste udalosti zasahovali príslušníci Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Piešťanoch  jedným útočným prúdom za súčasného odvetrávania priestorov. Evakuácia osôb bytového domu nebola potrebná,“ uzavrela hovorkyňa hasičov.

Dodala, že následkom požiaru vznikla majiteľom bytového domu priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na 5-tisíc eur.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič Zdroj: KRPZ Trnava, HaZZ Trnava