AKTUALIZOVANÉ: Polícia hľadá svedkov hromadnej dopravnej nehody na diaľnici

Diaľnica medzi Hornou Stredou a Piešťanmi bola včera v noci uzatvorená kvôli dopravne nehode, pri ktorej sa zranilo sedem ľudí, medzi nimi aj tri deti.

Nehodu hlásili krátko po 20.30 h na 84 km v smere do Trnavy, v katastri mesta Piešťany. „Zasahujúci hasiči z Piešťan a Nového Mesta nad Váhom vyslobodili zranené osoby z havarovaných vozidiel pomocou hydraulického vyslobodzovacieho zariadenia, poskytli zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a odovzdali ich do starostlivosti záchrannej zdravotnej služby,“ informovala hovorkyňa hasičov Júlia Kedrová.

Podľa jej slov sa pri zrážke ôsmich áut zranilo sedem ľudí, z toho tri deti.

Prvé informácie z facebookového konta Polície SR hovorili o siedmich autách. Pričom stav jedného dieťaťa mal byť veľmi vážny. „Nehodu pravdepodobne zavinil vodič (*1989), ktorý nafúkal viac ako jedno promile.“

Presnejšie informácie by mali byť známe dnes. Jeden z úživateľov Facebooku pod statusom Polície SR opísal nehodu z pohľadu vodiča, ktorého pravdepodobný vinník nehody chvíľu predtým obiehal. Podľa jeho slov tento šofér prekročil rýchlosť, vybrzďoval iné auto, spravil myšičku a v zápätí narazil do stredového betónu.

AKTUALIZOVANÉ 30. augusta o 10.30 h: 

„K nehode došlo pravdepodobne tak, že vodič VW Sharane prešiel do pravého jazdného pruhu, kde narazil do pravej strany auta jazdiaceho vedľa neho. V dôsledku tejto kolízie bol odhodený do stredových betónových zvodidiel a zostal stáť v ľavom jazdnom pruhu,“ uviedla hovorkyňa polície Martina Kredatusová a potvrdila, že s zrazilo osem áut. Ťažké zranenia utrpelo 7-ročné dievča.

Vodičom VW Sharane bol 29-ročný občan Rumunska žijúci v Bratislave, ktorému namerali 1,27 promile.

„Vodiča pod vplyvom alkoholu polícia zadržala, vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre ublíženie na zdraví a ohrozenie pod vplyvom návykovej látky,“ pokračovala policajná hovorkyňa.

Polícia sa obracia na prípadných svedkov nehody, aby sa prihlásili na linke 158 a prispeli k zisteniu jej okolností.

„V prípade, ak mal niekto kameru, ktorá zachytila nehodu, poskytnutie videozáznamu by polícii významne napomohlo pri objasnení tejto hromadnej nehody. Za spoluprácu vopred ďakujeme,“ uzavrela Martina Kredatusová.

Text: Martin Palkovič Foto: facebook.com/policiaslovakia/ Zdroj: KR HaZZ Trnava FB/Polícia SR,