Aj v januári bude Elektrárňa plná vedy a umenia

Na začiatok nového roka pripravila Elektrárňa Piešťany v spolupráci s partnermi pestrý program. Môžte sa tešiť na výstavu vedeckých hračiek a hlavolamov, Vedecká kaviareň bude venovaná mikroorganizmom v technike a Vedecký brloh fungovaniu ľudského mozgu.

Séria januárových podujatí začína v pondelok 15. 1. vernisážou výstavy Od hry k umeniu. Svoje diela na nej predstavia žiaci Súkromnej základnej umeleckej školy v Piešťanoch.

Aj keď väčšinou vnímame mikroorganizmy ako zdroj chorôb alebo dôsledok špiny, pravda je, že väčšina z nich je pre nás veľmi užitočná. Práve vďaka zaujímavým a často až šokujúcim schopnostiam mikroorganizmov, sú dnes už mnohé z nich využívané v rôznych technických odboroch. Aj o tom bude 18. 1. vo Vedeckej kaviarni hovoriť prof. RNDr. Jana Sedláková, PhD. z Katedry mikrobiológie Prírodovedeckej fakulty Univerzity P. J. Šafárika v Košiciach.

Dve výrazné osobnosti slovenskej jazzovej scény Nikolaj Nikitin a Ľuboš Šrámek opäť spojili tvorivé a interpretačné sily. Výsledkom ich spolupráce je výborný album Altar, ktorý predstavia v Elektrárni Piešťany 19. 1.

Vedeli ste, že už bábätko v brušku si dokáže zapamätať pesničku, ktorú mu spievajú rodičia? O tomto a ďalších zaujímavostiach ako funguje náš mozog, ako sa učíme, vnímame svet, čo si pamätáme a prečo zabúdame, prídu 20. 1. porozprávať tri výskumníčky z Ústavu experimentálnej psychológie CSPV SAV. Téma Vedeckého brlohu znie: Tajný život nášho mozgu.

Elektrárňa Piešťany v spolupráci s občianskym združením Vedecká hračka pripravili interaktívnu výstavu vedeckých hračiek, hlavolamov a jednoduchých fyzikálnych experimentov. Výstava je určená žiakom základných, stredných škôl aj rodinám s deťmi. Otvoríme ju 23. 1. a verejnosti bude prístupná vždy v utorok až v piatok v čase 8:00 -12:00, 14:00 – 17:00 h.

Januárový program Elektrárne Piešťany uzavrie 26. 1. koncert autorskej dvojice Robo Pospiš a Martin Sillay s albumom Doba. Každá z trinástich skladieb má svoj vlastný príbeh, ktorý je založený na skutočných udalostiach z nášho okolia.

Text: Tlačová správa/Elektrárňa Piešťany