Advent v Trnavskom kraji zážitkov si užili aj influenceri z Blízkeho východu

Desiatky tisíc priaznivých reakcií získali fotky a videá z Trnavského kraja, ktoré na sociálnych sieťach publikovali zástupcovia cestovných kancelárií a influenceri z Blízkeho východu. Ich početné publikum ocenilo atmosféru príprav na blížiace sa vianočné a novoročné sviatky. Tie sú pre obyvateľov arabských krajín exotické. Cesta influencerov, ktorej cieľom bolo oboznámenie sa s pestrou ponukou zážitkov, sa uskutočnila v druhej polovici decembra.

Pod pojmom stredná Európa si ešte donedávna mnohí z nich predstavili Budapešť. Vďaka informačnej ceste, ktorú spolu s partnermi pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trnavský kraj, získali hostia z Arabského polostrova ucelený obraz o tom, čo všetko ponúka Slovensko v zimnom období.

„Turisti z Blízkeho východu majú vo zvyku navštevovať Európu najčastejšie v lete alebo začiatkom jesene. Po dohode s partnermi sme pre nich vybrali iný termín. Našim cieľom bolo prezentovať im zážitky, ktoré naša destinácia ponúka v adventnom období,“ vysvetlila Agáta Mikulová, riaditeľka KOCR Trnavský kraj.

Množstvo potenciálnych návštevníkov v týchto dňoch spoznáva západnú časť Slovenska prostredníctvom príspevkov na sociálnych sieťach, ktoré priamo zo svojej cesty zverejňovali influenceri. Už v jej úvode ich v Piešťanoch, kde boli ubytovaní, privítal prvý tohtoročný sneh. Odborníci z piešťanských kúpeľov im predstavili medicínske účinky sírneho bahna, ale aj skrášľovacie a wellness procedúry.

„Tento FAM trip sme sa snažili koncipovať ako pobyt v zimnej rozprávke. Snehu nebolo príliš veľa, ale vďaka blížiacim sa Vianociam sme mohli našim hosťom predstaviť Slovensko prostredníctvom adventných tradícií. Navštívili skanzen v Čičmanoch i vianočné trhy v Trnave. Naučili sa piecť medovníky a pochutnali si na špecialitách, ktoré sa u nás podávajú na Štedrý deň,“ dodala riaditeľka A. Mikulová.

Podľa jej slov mal veľký úspech výlet k vodnému mlynu v Jelke, ale aj zážitková večera v MOL Aréne v Dunajskej Strede. Keďže návštevníci z Blízkeho východu vyhľadávajú aj adrenalínové aktivity, užili si race taxi na pretekárskom okruhu Slovakia Ring v Orechovej Potôni

FAM trip, teda informačná cesta pre profesionálov z oblasti cestovného ruchu, sa uskutočnila vďaka kontaktom, ktoré zástupcovia Trnavského samosprávneho kraja a KOCR nadviazali v máji na Arabian Travel Market (ATM) v Dubaji, najväčšom veľtrhu cestovného ruchu na Blízkom východe. Trnavský kraj bude mať prezentáciu aj na jeho najbližšej edícii.

Ide o jeden z množstva krokov smerujúcich k využitiu potenciálu destinácie a Letiska Piešťany. V spolupráci s Aviareps, medzinárodnou marketingovou spoločnosťou špecializujúcou sa na cestovný ruch a letectvo, sa v roku 2023 uskutoční prezentácia pre obchodných partnerov v Saudskej Arábii a Spojených arabských emirátoch.

Text a foto: Tlačová správa – Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj