5 praktických informácií o Otvorení letnej kúpeľnej sezóny 2016

Aké bude počasie? Kde parkovať? Aký je program? Čo robiť, ak vás koncerty nebavia? Prinášame najčastejšie odpovede na otázky o podujatí, ktorým budú počas prvého júnového víkendu žiť Piešťany.

1.) Bude pod mrakom, výrazne zlé počasie meteorológovia nehlásia

Návštevníci OLKS by mali počítať s tým, že môže spŕchnuť. Zrážky však nemajú byť výdatné, pôjde skôr o prehánky. Najvyššia denná teplota bude 23°C, v noci neklesne pod 17 °C.

2.) Piešťanci na bicykli, cezpoľní na záchytné parkoviská

Radnica tento rok prvýkrát zabezpečila kyvadlovú dopravu. Každý, kto sa chce vyhnúť stresu z parkovania v centre, môže nechať auto pri zimnom štadióne alebo pri poliklinike.

Z oboch parkovísk bude každú hodinu odchádzať autobus. Prvý spoj ide od polikliniky o 9.00 h, pri zimnom štadióne je 9.05 a v centre o 9.15 h. Kyvadlová doprava je pre všetkých zdarma. Posledný autobus pôjde od Auparku k poliklinike o 22.30 h.

Záchytné parkovisko pre cyklistov je na Námestí slobody :)

3.) Oproti minulým rokom výrazné zmeny v programe nie sú

Liečivé pramene požehnajú o 10.00 h a o polhodinu neskôr začne na Kúpeľnom ostrove sprievod. Jeho účastníci prejdú cez Kolonádový most a Winterovu ulicu k Hudobnému pavilónu v mestskom parku, kde sa o 11.00 h uskutoční slávnostné otvorenie kúpeľnej sezóny.

O 14.00 h začínajú koncerty. Vystúpenia hlavných hviezd sú naplánované na 19.00 h (Emma Drobná) a 21.00 h (Desmod). Kompletný program nájdete tu.

4.) Veľa sa toho bude diať po celom meste

Najväčším sprievodným podujatím OLKS je medzinárodný turnaj Slovak Junior Cup. Uskutoční sa na futbalovom štadióne a zápasy budúcich futbalových hviezd si môžete vychutnávať počas celej soboty.

Na Námestí slobody oslávi 70. rokov svojej existencieHotelová akadémia Ľudovíta Wintera.

Lákadlom sú aj Dračie lode, ktoré tradične pretekajú medzi Kolonádovým a Krajinským mostom. Športom bude žiť aj lodenica. Uskutoční sa tam jumping open air party s názvom Leto vitaj. Zoznam ďalších sprievodných podujatí nájdete na tejto adrese.

5.) Čo ak sa niečo zmení?

Všetky organizátormi ohlásené zmeny programu budú zverejnené na zpiestan.sk. Sledujte náš Facebook a užívajte víkend!

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič