25. výročie vzniku Rotary klubu v Piešťanoch

V piatok 8. júna podvečer v priestoroch hotela Thermia Palace sa stretli k spomienkovej slávnosti členovia piešťanského Rotary klubu, aby si pripomenuli 25. rokov svojej existencie.

Piešťanský klub vznikol po roku 1989 ako tretí na Slovensku, po Bratislave a Banskej Bystrici a ako prvý v meste, kde pred nástupom totalitných režimov nebol.

Hotel Thermia Palace bol prvým miestom, kde sa začali schádzať ľudia, ktorých spájala myšlienka posilňovania vzájomného priateľstva a pomáhania iným.

Výsledkom činnosti sú desiatky drobných a väčších projektov, ktoré členovia Rotary klubu realizovali, alebo sa na nich podieľali. Medzi iným to boli napríklad: mesačné pracovné pobyty našich lekárov v rakúskych nemocniciach, študijné pobyty učiteľov nemčiny na rakúskych germanistických kurzoch, jednoročné študijné recipročné pobyty stredoškolákov na stredných školách po celom svete, niekoľko vysokoškolských jednoročných štipendijných pobytov na bavorských univerzitách, nákup zdravotníckych prístrojov pre tunajšiu nemocnicu, podpora sociálne slabších spoluobčanov potravinovými balíkmi v období Veľkej noci a Vianoc, podpora talentovaných hudobníkov, ktoré sú už dnes uznávanými umelcami, ale aj aktívna účasť na medzinárodných projektoch: Polio Plus, 3 H alebo pomoc obetiam katastrof na Ukrajine, Srí Lanke…

Text: Karol Ambra, sekretár klubu