Útulkáči: Santur, Daryl a tri mačiatka

Piešťanský útulok je domovom desiatok psíkov. Niektorí z nich čakajú na nových majiteľov už celé roky. Cieľom tohto blogu je pomôcť im. Ak chcete niektorého z týchto psíkov spoznať bližšie, navštívte piešťanský útulok. Choďte s ním na prechádzku a uvidíte, či si navzájom padnete do oka.

Santur

6-ročný psík sa potuloval viac dní v obci Nitrianska Blatnica. Je trochu  nedôverčivý, ale dá so sebou manipulovať. Nie je zanedbaný, má aj peknú srsť, je v dobrej forme, možno len niekomu ušiel a netrafí domov. Ak sa nenájde majtieľ, psík je ponúknutý na adopciu. Bol by vhodný do rodinného domu, so psíkmi problémy nemá.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daryl

2-ročná zranená fenka bola najskôr cez týždeň videná pri stanici, ale kým kolega prišiel, zmizla. Podarilo sa ju odchytiť rodine na Hoštákoch, keď im vbehla do dvora. Má opuchnutú papuľku a kríva na zadnú nožičku. Bola vyšetrená na veterine, má nasadené antibiotiká na opuch a na nožičke má zodrané vankúšiky. Možno bola „ťuknutá“ autom, alebo ju niekto z auta vyhodil, ale iné zranenia nemá. Budeme vďační za info, ak by fenku niekto poznal, tieto plemená sa vyskytujú zriedkavo. Je drobnejšieho vzrastu, veľmi temperamentná, je nerada sama.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mačiatka

Boom s mačiatkami neprestáva, opäť nájdené tri opustené asi sedemtýždňové mačiatka v krabici pred útulkom napriek vyhlásenej karanténe, ďakujeme tomu dobrákovi, ktorý sa zbavil zodpovednosti. Dvaja sú tigrovaní kocúrikovia a jedna beilo-čierna mačička.

Text a foto: Útulok Piešťany