Rugby: Piešťanky získali na plážovom turnaji striebro

V horúcom letnom počasí sa v sobotu 8. júla odohral medzinárodný turnaj v plážovom rugby, kde piešťanské tímy nemohli chýbať. V poradí už 4. ročník Bears Beach Rugby niesol prívlastok medzinárodný. Na turnaji sa predstavilo až o osem mužstiev zo Slovenska a Českej republiky.

Chalani vycestovali na turnaj v oklieštenej prázdninovej zostave, čo sa odzrkadlilo aj na výsledkoch. Rugby je samo o sebe veľmi fyzicky náročný šport a na piesku do platí dvojnásobne. Každým zápasom pomaly, ale isto odchádzalo veľké množstvo síl, nedokázali sme pravidelne striedať a tak sme sa na konci museli uspokojiť aj so slabším umiestnením.

Na druhej strane potešili naše dievčatá. Po prvýkrát v histórií sa turnaja zúčastnili aj tri ženské tímy, kde sa bolo na čo pozerať. Ženskému družstvu sa premiérovo na „piesku“ darilo oveľa lepšie ako chalanom, keď na turnaji obsadili pekné druhé miesto.

Ženský turnaj sa hral systémom na odvety. Prvý zápas sme s ostrieľanými Slovanistkami prehrali hlavne v hlavách a zbytočne sme sa vysilovali v osobných súbojoch. Nasledoval zápas s Trnavčankami, ktoré boli doplnené o pár domácich dievčat zo Žiliny.

V súbojoch s Trnavou sme viac-menej dominovali, hrali si svoju hru a tak sme sa v oboch zápasoch mohli tešiť z prvých výhier.

V druhom zápase so Slovanom sme opäť ťahali za kratší koniec, ale výkony dievčat boli oveľa vyrovnanejšie, čo vyzdvihuje potenciál mladých rugbistiek z Piešťan.

Text a foto: Filip Kráľ