Maressa: Ľudí v Alzheimer centre navštívili štvornohí pomocníci

Tesne pred Vianocami prišli potešiť obyvateľov Alzheimercentra v Piešťanoch terapeuti na štyroch nohách. Šikovné psíky, ktoré pod vedením svojich paničiek (obidve majsterky Slovenska v dogdance) predviedli kus práce, ale aj zábavy.

Predstavenie, na ktorom psíky ukazujú svoje zdatnosti, naučené kúsky a veľkú radosť z toho, čo robia je veľký zážitok pre všetkých. O to viac pre ľudí, ktorí už nemajú takú možnosť tešiť sa z rôznych vecí z bežného života, to platí aj pre kontakt so zvieraťom, v tomto prípade so psom. Väčšina z nich už žiaľ túto možnosť stratila.

„Sme radi, že sme mohli ľuďom v Alzheimercentre poskytnúť chvíle, ktoré ich potešili a aspoň na krátky čas pomohli zmierniť dôsledky ich rôznych postihnutí a celkovo spestriť im každodenný život. Vďaka za to patrí športovým nadšencom ochotným pomôcť, ktorí v lete absolvovali a v horúcom počasí odohrali zábavno-benefičný zorbingový futbal. Výťažok z neho bol použitý práve na toto vianočné dogdancing vystúpenie a canisterapiu. Dopriala by som hráčom, teda prispievateľom pohľad na ľudí, ktorým dopomohli zažiť veľkú radosť. Videli by, že to nebolo márne, ale práve naopak, malo to obrovský význam. Chceli by sme sa taktiež poďakovať ZSE za finančnú podporu, ktorou nám umožnili celý tento projekt zrealizovať,“ povedala Marcela Sedláková, predsedníčka Občianskeho združenia Maressa.

Záverom už len snáď malé odporúčanie – trénujme svoj mozog, pestujme telo, myslime na druhých a navzájom si pomáhajme.

Občianske združenie Maressa želá všetkým ľuďom veľa zdravia, lásky, spokojnosti, porozumenia a hlavne šťastný Nový rok 2017!