Futbaloví Kohúti získali putovný regionálny pohár

Počas uplynulého víkendu sa na štadióne futbalového klubu PFK Piešťany  konal prvý ročník juniorského turnaja Piešťany Region Cup. Zúčastnili sa ho aj tri domáce tímy piešťanských Kohútov.

Ten v najsilnejšom zložení dominoval a jasne porazil všetkých protivníkov, čím sa postaral o historický prvý zisk putovného pohára. Na druhom mieste skončili Dubovany, bronzové medaily putovali do Častkoviec.

Z turnaja mal obrovskú radosť aj jeden z jeho organizátorov Ján Stachura: „Aj keď bolo náročné na poslednú chvíľu vyskladať program turnaja, keďže len niekoľko hodín pred začiatkom sa odhlásil 1 tím, pozitívne hodnotím ohlasy rodičov či celkovú atmosféru. Účastníci boli podľa môjho názoru spokojní, z ich strany prišli len samé pozitívne reakcie.“

Piešťany Region Cup je určený pre kategóriu desaťročných a mladších hráčov. Zúčastniť sa ho môžu tímy z okolitého regiónu.

„Cieľom je priniesť zdravú konkurenciu medzi lokálne kluby a vytvoriť priateľské prostredie, či už medzi klubmi alebo samotnými deťmi prostredníctvom takýchto pekných podujatí. Zároveň sa tak môže porovnať sila jednotlivých celkov v našom regióne. Musím priznať, že miestne celky ma veľmi pozitívne prekvapili svojou kvalitou a aj prístupom, ktorým pomohli vytvoriť veľmi peknú atmosféru. O to viac som rád, že naši chlapci dokázali v tejto konkurencii zvíťaziť a navyše sa prezentovovali veľmi pekným futbalom, čo je v tejto vekovej kategórii veľmi cenné,“ dodáva Ján Stachura.

Prvého ročníka sa zúčastnilo osem tímov. Najbližšie sa pre piešťanských juniorov bude konať rozlúčka so sezónou a následne začnú pre všetky deti letné futbalové kempy. Prihlásiť sa je možné stále do konca júna. Tí, ktorí sa prihlásili do 15. júna momentálne v online hlasovaní súťažia o týždeň kempu navyše.

Viac fotiek nájdete v galérii na web stránke PFK Piešťany.

Posledné kolo odohrali žiacke kategórie, čím sa definitívne skončila sezóna PFK Piešťany.

Starší žiaci U15 32. kolo Partizánske – Piešťany 1:4 (1:1)

Góly: 31. Jakub Repa – 15. Tomáš Šimek, 40. Filip Ondrejka, 48. Dominik Ruľák, 70. Oliver Bušík

Zostava:   Frievald, Rusnák, Valo, Ďurák, Ondrejka, Sloboda (´Ruľák), Glos, Bušík, Kovačík, Štetka, Šimek (Hlbocký)

Szilárd Petényi, tréner:  V poslednom vystúpení sezóny a pre mnohých v rozlúčkovom zápase so žiackou kategóriou, sme sa prezentovali veľmi dobrým výkonom. V našej hre bolo cítiť uvoľnenosť a chlapci si zápas doslova  užívali, čo sa premietlo do pekných herných kombinácií, ochote behať, kde každý chcel byť v hre a  nakoniec celkovo v celozápasovej prevahe  so štvorgólovou pečaťou. Skóre zápasu otvoril Šimek výstavným volejom do ,,šibenice,, domácej brány. Domáci dokázali v závere polčasu po našej nepresnosti v rozohrávke dorovnať gólom do šatne, ale nás to nijako nerozhodilo, a pokračovali sme v prvopolčasovom hernom štýle, keď sme domáce konto  zaťažili ešte  trikrát, gólmi Ondrejku po krížnej strele, dorážke Ruľáka a lobu Bušíka po dobre zahratej štandardke Ďuráka. V závere sezóny patrí poďakovanie všetkým hráčom za  odvedenú prácu a odchádzajúcim hráčom prajem veľa športových úspechov v dorasteneckej kategórii.

Mladší žiaci U13 32. kolo Partizánske – Piešťany 1:3 (1:0)

Góly: 15. Samuel Kováč – 44., 51. Janko Labat, 60. Dobroslav Buček

Zostava: Rolinec – Fajnor, Muller, Ocelka, Pánsky, Hrdina, Vereš, Labat, Buček, Chobot

Cyril Stachura, tréner: V poslednom zápase sezóny sme sa chceli rozlúčiť víťazstvom, ktoré sa nám aj napriek veľmi oklieštenej zostave podarilo vybojovať. Domáci, aj s podporou veľmi silného vetra, si vypracovali pár streleckých príležitosti. My sme kontrovali rýchlymi protiútokmi, ale na rozdiel od domácich sa nám v prvom polčase nepodarilo skórovať. Do druhého polčasu sme nastúpili s túžbou otočiť výsledok zápasu, čo sa nám zásluhou dvoch góloch Janka Labata aj podarilo. V tom čase sme domácich do šanci už nepúšťali a naopak v poslednej minúte sme pridali aj tretí gól.

Text a foto: MB/TK PFK