Futbal: Piešťanci môžu zaznamenať 30. víťazstvo v rade

V nedeľu 20. augusta o 17.00 h nastúpi mužský tím PFK Piešťany v treťom zápase sezóny proti hosťom z obce Pečeňady. Piešťanskí futbalisti zatiaľ figurujú v tabuľke siedmej ligy na prvom mieste so skóre 9:0, keď protihráči zatiaľ nenašli strelca, ktorý by prekonal brankára PFK Daniela Kunica.

ŠK Pečeňady zvíťazili porazili v druhom kole Kľačany vysoko 10:0. Diváci sa preto môžu tešiť na ofenzívny súboj, keď proti sebe nastúpia dva tímy s najväčším počtom strelených gólov v doterajšom priebehu ligy. Vedenie futbalového klubu sa rozhodlo pre tento zápas nastaviť minimálne vstupné jedno euro. „Keďže počty našich žiakov sa viac ako zdvojnásobili, prihlásili sme tím B žiakov do piatej ligy, takže momentálne hráme druhú i piatu ligu s 13 a 15 ročnými. S týmito príjemnými starosťami je však spojených viacero nákladov, hlavne čo sa týka materiálno technického zabezpečenia našich hráčov. Práve výťažok zo vstupného bude venované na pokrytie týchto nákladov. Verím, že prídete na štadión, zabavíte sa pri peknom futbale a podporíte i našich mladých reprezentantov klubu, z ktorých sa veľmi tešíme“, povedal o finančných potrebách klubu jeho prezident Erik Hlavatý. Diváci, ktorí majú záujem podporiť futbalový klub môže prispieť i väčšou sumou.

Mužský A tím môže od svojho reštartu v roku 2016 zaokrúhliť počet víťazných zápasov bez straty bodu na tridsať už túto nedeľu. „Futbal robíme nielen kvôli mladým, aby sa hýbali, ale najmä pre fanúšikov. Povzbuďte našich chlapcov a vytvorme slušnú športovú kulisu pre celé rodiny“, dodáva prezident klubu, ktorý sa netají svojou víziou: „Nebolo to tak dávno, keď sa na štadióne tlačilo tritisíc ľudí, ktorí sa bavili futbalom. Verím, že čoskoro príde čas, keď sa zaplní aspoň hlavná tribúna.“ Na prvý zápas prišlo zhruba päť stoviek fanúšikov.

Test: MB/TK PFK